Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 połowa ramu • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Loom – Video Recorder for Chrome • Chromium • Kaspersky Rescue Disk • Vim • AIMP • Far Manager • Bulk Image Downloader • Universal Media Server • Garden Planner
Witam! Mój problem polega na tym że gdy włąże kostke ramu do obojętnie jakiego slotu na płycie glównej to komp widzi mi tylko połowe wartości(przy kości 128MB widzi 64MB, a przy kości 256MB widzi 128MB) a gdy włożę 256MB i 128MB razem to widzi 192MB zamiast 364MB!! Dodam że jest to SD RAM a płyta powinna go obsługiwac a taktowanie obu kości wynosi 133MHz.Próbowałem różnych kombinacji z miejscami i nic, w BIOSIE tez raczej jest wszysko OK. Podam jeszcze nazwe mojej płyty głównej - Soltek SL-67FV1. Pomóżcie!!!!
pewnie plyta nie obsluguje dwustronnych pamieci ram
Dołączenie: 29.04.2005 02:14:25 Ostatni post: 04.08.2008 15:22:24 dziękuje za wspaniałe chwile... ale trzeba wiedzieć kiedy z sceny zejść niepokonanym to by było na tyle.... verba volant, scripta manent !