Mikou@j napisał(a):Z takim podejściem to może faktycznie daj sobie spokój.
Podejście podejściem, ale ja po prostu się nie znam. Nauczony jestem również doświadczeniem, że z różnymi modyfikacjami różnie bywa. Wam jest łatwiej bo się na tym znacie.
Tak buda do wymiany, ale w drugim etapie.Mikou@j napisał(a):Nie powinno być problemu, chociaż budę to bym wymienił prędzej, czy później.
Mikou@j napisał(a):Niby to Chieftec, ale nie brałbym tego wynalazku. Nie jest to zbyt dobry zasilacz. Imo już lepiej wziąć Tacensa 450W lub 550W, którego wcześniej wymieniłem.
Ok rozumiem. Zasilacz bardzo ważna sprawa, po prostu chciałem się zmieścić w budżecie, a Chieftec to dobra firma, myślałem że bubli nie produkują, a jednak.
Mikou@j napisał(a):To może być, chociaż jak się rozejrzeć to za niewiele więcej masz o wiele wydajniejszego AMD Phenom II X4 955 Quad Core 3,2Ghz. Jeśli nie, to ten x4 840 będzie okay.
Bardzo poważnie się nad tym zastanowię. Dlatego wybrałem ten X4 480 bo był nieznacznie droższy od Phenoma II do odblokowania i Athlona II X4 640.
Muszę też to dokładnie przeliczyć bo dobieram coraz lepszy sprzęt, a o mocno ograniczonym budżecie zapomniałem. Zestaw na tych częściach przekroczy 1000 zł którego puki co nie mam, bo nie wiem jak będzie z moim dofinansowaniem. Na razie dysponuję 900 zł