Witam, jestem w dość uciążliwej sytuacji. W związku z tym, że kończyła mi się umowa z Mix Plusem, dzwoniono do mnie w sprawie kupna nowego telefonu oraz przedłużenia umowy. Telefon wybrałam, choć wiedziałam, że nie jest dobrym sposobem załatwianie czekokolwiek bez wizualnego wglądu. Kurier przyjechał, umowa, jako, że nie była na mnie, została podpisana nim zobaczyłam telefon. Otworzyłam pudełko i załamałam się.

Toż to był złom. Mniejsza o moje odczucia, co to telefonu, tym bardziej nie będe się dzielić z Wami tym, co mnie kierowało przy jego kupnie, tak czy siak - chciałam tę umowę zerwać, gdyż mam tę możliwość w ciągu 10 dni od otrzymania telefonu. Przedstawiono mi taki plan działania:
Do tychże gości wysłać telefon wraz z umową i wyraźnym sygnałem rezygnacji z niej:
UPC Maksimum spółka z.o.o. HOLDING S.K.A.
Magazyn Call Center
Tam mam zadzwonić, poprosić o przysłanie kuriera, który ma im to zawieźć i - koniec sprawy.
Obecnie nie wiem, GDZIE mam dzwonić, kobitka z Plusa numeru nie znała, dzwoniłam do Biura Obsługi Klienta w UPC, niestety nie mogę dojść, czym niby miałby być numer identyfikacyjny na umowie, nic takiego nie mogłam znaleźć.
EH!
Baba potrzebuje chłopa, tyle.
Czy ktoś może był w takiej sytuacji?
Ciekawi mnie też, ile miałaby kosztować taka usługa.