paprykarz1 napisał(a):płacimy za rozwój technologiczny cofnięciem rozwoju intelektualnego.
DeadOrAlive napisał(a):Istotą sprawy jest durny zakaz, bo to on właśnie ogranicza wybór. Byłoby można kupić kompa z Linuchem ale z Windows już nie, paranoja.
że klient przy zakupie komputera mógłby wskazać na to jaki system na nim zainstalować.
że klient mógłby po prostu użyć innego systemu operacyjnego i dostać zwrot pieniędzy za Windows.
wystarczy po prostu wprowadzić zakaz sprzedaży komputerów z systemem operacyjnym.
DeadOrAlive napisał(a):Nikt nikogo nie zmusza kupowania kompa z Windowsem.
seg fault napisał(a):że klient przy zakupie komputera mógłby wskazać na to jaki system na nim zainstalować.
numerant* napisał(a):klient przy zakupie komputera mógłby wskazać na to jaki system na nim zainstalować.
DeadOrAlive napisał(a):Śmieszne to bo UE nigdy z USA nie wygra, dla mnie to jest groteska.
paprykarz1 napisał(a):Już niedługo tak jak w stanach zaczną wypisywać na kubkach z kawą informację że można się poparzyć gorącym napojem
- bo ktoś chciał odszkodowanie po takim urazie (no bo skąd miał wiedzieć..)kahoona napisał(a):paprykarz1 - Taki napis już na kubkach jest. Również dla totalnych debili na piłach łańcuchowych - nie zatrzymywać za pomocą narządów płciowych. I to nie jest żart.
t0d napisał(a):Śmieszne to bo UE nigdy z USA nie wygra, dla mnie to jest groteska.
a to niby dlaczego?
t0d napisał(a):na Mac'i są windowsy? czy tylko MacOS?
DeadOrAlive napisał(a):t0d napisał(a):Śmieszne to bo UE nigdy z USA nie wygra, dla mnie to jest groteska.
a to niby dlaczego?
Dlatego, że UE to sztuczny twór pełen sprzecznych interesów i przerostu biurokracji. Gdzie kraje członkowskie (przede wszystkim te stare i duże) koniecznie chcą udowadniać swoją wyższośc nad innymi.
W wielkim skrócie, bo nie chce mi sie wykładu robić.
Jakbym słyszał Niesiołowskiego - kto ma inne zdanie ten ma urojenia
numerant* napisał(a):t0d napisał(a):na Mac'i są windowsy? czy tylko MacOS?
Na Mac'ach z procesorem Intel możesz zainstalować XP czy Vistę za pomocą programu Boot Camp który w wersji beta udostępnia Apple. W Leopardzie ma być razem z systemem.
Pzdr.
t0d napisał(a):sztyczny twór? ależ oczywiście - demokracja też jest czymś sztucznym
t0d napisał(a):euro też jest tworem sztucznym - a jakoś sukcesy odnosi
DeadOrAlive napisał(a):t0d napisał(a):sztyczny twór? ależ oczywiście - demokracja też jest czymś sztucznym
sztuczny miałem na myśli społeczności, które nic nie łączy a wiele dzieli
do tego coraz większe zbiurokratyzowanie, zakazy, nakazy, RWPG się przypomina, albo twór pod tytułem Jugosławiat0d napisał(a):euro też jest tworem sztucznym - a jakoś sukcesy odnosi
taaaa... widziałem te sukcesy m.in. we Francji, dziękowałem Bogu jak opuściłem strefę euro i zobaczyłem normalne (nominalnie) ceny. Siłą państw jest m.in. przywiązanie ibywateli do swojego kraju, zdolnośc do wyrzeczeń i poświęcenia dla swojej ojczyzny. A co jest w UEPatriota to nacjonalista, dążenie do ograniczenia kompetencji rządów krajowych, stanowienia prawa itd. Do tego takie debilne kwiatki jak normalizacja ogórka i inne pierdoły jakimi zajmują się komisarze w UE. Groteska, a najgorsze, że jak wszyscy się o tym przekonamy to będzie za późno.
DeadOrAlive napisał(a):taaaa... widziałem te sukcesy m.in. we Francji, dziękowałem Bogu jak opuściłem strefę euro i zobaczyłem normalne (nominalnie) ceny
Gildor napisał(a):nie ma takiego przelicznika jak cos kosztuje 5€ to na zł 20zł.
t0d napisał(a):wolę żyć w Europie
proponuję żebyśmy wprowadzili euro jak będziemy mieli takie zarobkiGildor napisał(a):we Francji sa inne zarobki
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości