Əvvəlcə sadəcə oyunları gəzməyə başladım. Mənim üçün hər şey maraqlı idi. Rəngarəng slotlar, canlı oyunlar, hətta idman mərcləri. Amma mən heç zaman qumara düşkün olmamışam. Sadəcə vaxt keçirmək üçün idi. Bir az keçdikdən sonra qərar verdim ki, kiçik bir məbləğlə sınaq edim. ""Nə olacaq ki, ya sadəcə əylənəcəyəm, ya da bir şey itirəcəyəm"" deyə düşündüm. 10 manat yüklədim və bu, tamamilə fərqli bir duyğu oldu. Bir dəqiqə ərzində başa düşdüm ki, niyə dostlarım bu işə bu qədər vaxt ayırır. Hər fırlanan çarx, hər işıq effekti beynini işə salır. Sən heç nə düşünmürsən, yalnız o anı yaşayırsan.
İlk bir neçə mərc uğursuz oldu. Amma təəccüblü deyil ki, üzülmədim. Əksinə, bu, marağımı daha da artırdı. Növbəti dəfə səkkizliyi çevirdim və ekranda ""qalib"" yazısı çıxdı. Məbləğ kiçik idi, 25 manat. Amma o anın sevinci – heç nə ilə müqayisə olunmaz. Evdə tək idim, buna baxmayaraq, öz-özümə güldüm. ""Əhsən, məşq etdik"" dedim. Həmin günü bir daha sınadım, sonra qazancım 50 manata çatdı. Hətta özümə bir fincan qəhvə aldım. Amma ən çox xoşuma gələn o idi ki, hər şey telefonumda, bir toxunuşla oldu. İstənilən yerdə, oturduğum yerdə. Elə həmin axşam müştəri də lazım olan faylları göndərdi, işimi bitirdim. Artıq həyəcanım səngimişdi, amma içimdə xoş bir hiss qalmışdı.
Ertəsi gün işdən sonra yenə tətbiqi açdım. Bir müddətdir bu mənim üçün bir növ dincəlməyə çevrilib. Amma ""ritual"" demək istəmirəm. Çünki mən heç bir vərdiş yaratmıram. Sadəcə, bəzən axşamlar, uşaqlar yatandan sonra oturub bir az oynayıram. Bu, mənim üçün kompüter oyunları ilə eyni şeydir. Bəziləri PlayStation-da yarışır, bəziləri futbol oynayır, mən isə burada şansımı sınayıram. Və ən gözəl tərəfi odur ki, mən artıq hər şeyi bilirəm. Oyunların qaydalarını, mərclərin növlərini, püşkatmaların vaxtını. Hər şey sadəcə telefonumun içində. Heç bir yerə getməyə ehtiyac yoxdur. Dostum Emilə zəng vurub dedim: ""Qaqa, sən haqlı imişsən, elə bu mostbet rəsmi mobil versiya ilə işləyirəm, hər şey əladır"". O da güldü, dedi ki, ""bax, sən axırda məni başa düşdün"".
Mən bu platformada böyük məbləğlərlə oynamıram. Mənim üçün hər şey əyləncədir. Amma bir faktı deməliyəm: bu mənə özümə qarşı da yeni bir münasibət öyrətdi. Öz həddini bilmək, qazananda sevinmək, uduzanda isə dərs çıxarmaq. Bir gün 15 manat qoydum, 80 manat qazandım. Ertəsi gün 30 manat qoydum, 5 manat qazandım. Amma heç vaxt əsəbləşmədim. Çünki mən bu işi ailə büdcəsinə təsir edəcək bir şey kimi qəbul etmirəm. Mənim üçün bu, sadəcə hobbidir. Bəzən işdən sonra yorğun oluram, heç nə etmək istəmirəm. Elə vaxtlarda telefonu əlimə alıram, bir neçə dəqiqə oynayıram və hiss edirəm ki, gərginliyim azalır. Düşünürəm ki, bu günün insanı üçün ən qiymətli şey vaxtını maraqlı keçirməkdir.
Nəticə etibarilə, mən çox şadam ki, o yağışlı axşamda təsadüfən bu dünyaya addım atdım. Bəlkə də, elə böyük uduşlar mənim üçün deyil. Amma kiçik sevinclər, gözəl əhval-ruhiyyə, hərdən də cibimizə bir az pul girməsi – bunlar həyatı gözəlləşdirir. Mən heç kimi qumara təşviq etmirəm, amma öz təcr