+Posiadam nagrywarkę LiteOn (ma gdzieś z 3 lata, nie czyszczona do tej pory). Ostatnio dużo pobieram filmów, które nagrywam na płytki CD na prędkości x48 (dopiero na tym forum przeczytałem ze tak nie powinno sie robić). Filmy zajmują mniej nie 700 mb + plik tekstowy więc je nagrywam, wszystko ok dopóki nie chcę płyty odtworzyć na DVD (LG z DivX) podłączonym do TV. Film albo okazuje sie, że łapie zawieche w połowie filmu i przeskakuje 2 minuty dalej, albo nagrywa sie tylko powiedzimy do 24 minuty podczas gdy nagrywanie przebiegało spokojnie do 100%, lub nie widzi napisów mimo że txt ma taką samą nazwę jak film.
+Zastanawia mnie nagrywanie filmów o wadze powyżej 700mb, dajmy przykład 716mb. Wiem, że można je zdusić ale nie rozumiem tych ustawień
Dopiero co nagrałem film o wadze 703, wziąłem opcję disc at once, overburnig dalem na 92min, prędkość x4 a gdy wlaczam film na odtwarzaczu DVD to caly czas bezzmiennie mam ten sam fragment napisów... poprzednie 2 nagrania bez disc at once konczyly sie tak samo...
Prosze o jak najlepsze i dokładniejsze rady co do nagrywania fimów, niestety nie jestem w tym najlepszy dlatego proszę o pomoc, by bez problemowo odtwarzać filmy na DVD>TV