Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
'znikający' format archiw win-rar'a, problem z rozpakowaniem • programosy.pl

• Ogłoszenie:

'znikający' format archiw win-rar'a, problem z rozpakowaniem

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Postprzez Woolfer 06 Lut 2012, 21:36

reklama
Cześć!
Mam problem z Win-Rarem, a dokładniej znikającym rozszerzeniem plików, właśnie z tego programu.
Tak jak widzicie, na zdjęciu poniżej mam parę plików *.rar, które rozpakowane razem powinny dać plik.
Niestety rozszerzenie połowy z tych plików zniknęło a zostało jedynie .r** (gdzie * to jakaś liczba).
Próbowałem wpisać po tym *.rar zmieniając go właśnie na plik RAR ale niestety .r** zostawało, a powinno (przynajmniej tak myślę) zniknąć, tak jak w oryginalnych archiwach.
Jak naprawić ten problem?
Proszę o szybką pomoc :)

Screen:
Image
Ostatnio edytowany przez Woolfer 06 Lut 2012, 21:55, edytowano w sumie 3 razy
Woolfer
~user

Dołączenie: 06 Lut 2012, 21:29

Problem z win-rar'em

Postprzez Mikou@j 06 Lut 2012, 21:38

Proszę zmienić nazwę tematu na bardziej dokładną, mówiącą więcej o problemie. Tak, aby przeglądający forum, zanim kliknie w Twój temat, wiedział o czym on jest. Aby zmienić temat kliknij w pierwszym swoim poście Image
Inaczej temat zostanie usunięty przez moderatora.

Do czasu poprawek przez autora tematu, proszę nie odpowiadać.
ASUS TUF Gaming FX505DT R5-3550H/16GB || XBOX ONE + LG 43UJ6307 || Nintendo Switch ||
Image
"Nothing is true, everything is permitted"
NIE POMAGAM NA PW :!:
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 03 Sty 2006, 21:48
Miejscowość: Katowice
Pochwały: 1007

Znikający format archiwum win-rar'a

Postprzez Woolfer 06 Lut 2012, 21:41

Uważam, że już wcześniej miałem dość dokładną nazwę tematu no ale mimo wszystko poprawiłem.
Jeśli pasuje teraz, to proszę powiadomić mnie o tym poprzez edycję swojej uwagi.
Woolfer
~user

Znikający format archiwum win-rar'a

Postprzez Mikou@j 06 Lut 2012, 21:44

Woolfer napisał(a):Uważam, że już wcześniej miałem dość dokładną nazwę tematu

Skoro tak uważasz, to wytłumacz mi, jak słowo "problem" opisuje twój problem. Przypadłości z winrarem może być wiele, a regulamin jasno mówi, jak ma nazwa tematu wyglądać.

Klikasz na pierwsze archiwum prawym klawiszem mychy i dajesz wypakuj tutaj. Nie musisz zmieniać żadnych rozszerzeń. Oczywiście dobrze, jakbyś miał najnowszego WinRara, 7-zipa, czy choćby Total Commandera..
ASUS TUF Gaming FX505DT R5-3550H/16GB || XBOX ONE + LG 43UJ6307 || Nintendo Switch ||
Image
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert

Postprzez Woolfer 06 Lut 2012, 21:53

Dziękuję za pomoc, zaraz sprawdzę czy wszystko działa. ;)

Opis działu 'Programy' jest taki:
Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Uważam, że pisząc obok nazwy programu powinno się napisać co ten temat opisuje - czy to problem, czy instalacja itd.
Gdybym napisał tylko 'Win-Rar' to rzeczywiście, miałbyś rację, bo sam dział jest poświęcony nie tylko problemom ale też np. użytkowaniem. Jako, że napisałem w temacie te dwie rzeczy (nazwa programu i to co wyżej), uważam, że to jest dokładniejszy opis tematu, niż sam napis 'Win-Rar', nieprawdaż?

Mówiąc szczerze, masz rację, że nazwa wątku mogłaby być jeszcze dokładniejsza no ale po samym napisaniu: 'Win-Rar - Problem z formatem' każdy będzie wiedzieć, że z formatem plików z Win-Rara jest problem.

Myślę, że jeśli mamy nadal prowadzić dyskusję (albo 'wymianę zdań', 'kłótnię' itd.') na ten temat, to powinniśmy się przerzucić na PW albo jakiś komunikator, ponieważ nie chciałbym off-topować.
No bo w końcu temat poświęcony jest problemowi z WinRarem a nie złą nazwą tematu :)

Edit.
Rzeczywiście - pomogło.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)
Temat myślę, że do zamknięcia, chyba, że będziemy prowadzić do końca tą wymianę zdań.
Woolfer
~user

Postprzez Mikou@j 06 Lut 2012, 22:08

"Znikający format archiwum win-rar'a" mógł być, nigdzie nie napisałem, że nie. Słowo "problem" było problemem. EOT, bo nie ma tutaj nic więcej do dodania.
Image
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert

Powróć do Programy

Kto jest na forum