http://scteam.mylivepage.com/files/Usb%20Flash%20Disk%20utility%20for%20odimen.zip
Poczekaj 30 sekund.
Plik z mojego starego flasha, radzi sobie z różnego rodzaju penami. Od UFD Flash 128 po Kingstona datatravel 4 GB. Może pomoże.
BTW - żadne witaminy, full legal...
W archiwum jest program - do zainstalowania. UFD utility - sprawdzi, czy nie ma partycji prywatnej.
M_Format - o ile zadziała - sformatuje wszystko, jak leci, w tym także prywatną. Czy da się jeszcze później grać z tego mp3 (czy odtwarzacz z kolei będzie działał)- nie wiem.
Czyli - jak zwykle - na własne ryzyko.
Trafiłem jeszcze na dwa tropy:
1. Utworzono partycję prywatną - niewidoczną część pendrive z danymi. Czyli na pendrive 512 MB jest dostępnych tylko 128MB, reszta "nie istnieje" do czasu użycia UFD Utility z podaniem kodu.
To jest mało prawdopodobne, ale jednak.
2. Przy okazji innego problemu - z Creative, na innym forum:
Creative stosuje odrębną formę zapisu danych na partycji - czegoś takiego nie wolno formatować w jakimkolwiek systemie plików windowsa/linuksa itp. Dostępnych po operacji formatowania w systemie FAT było właśnie 128 MB, reszta (z 2 GB ) się poszła... na wychowanie seksualne. Wynik z forum - oddać na serwis, żeby założono system plików natywny dla creative. Tu może być podobny problem.
I jeszcze drobna uwaga: jednym z programików Acronis (acronis Partition Table Editor) można zmienić wpisy w partycji na flashu - wystarczy wyzerować, później podać właściwe dla 512 MB. Nie mam niestety pod ręką żadnego flasha 512 MB, żeby spisać wartości.
Więcej -
TUTAJ - doczytaj do końca.Autor postu otrzymał pochwałę