Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

z karta graficzną • programosy.pl

• Ogłoszenie:

z karta graficzną

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Z Karta Graficzną

Postprzez Pietrus 30 Gru 2006, 11:56

reklama
Mam problem z karta graficzną :/ Wczoraj sobie ja trochę podkręciłem, jak to zwykle robię, pomyślałem, że podkręcę ją o te kilka mhz więcej...No i dobra, właczam CS:source, śmiga dobrze, mija 15 min pojawiają się artefakty, więc pogralem jeszcze chwilkę i jak już miałem restartować kompa, to sie zawiesił sam :/ ok to robie restart, i zaczynam grać w csa znowu, i widze zawrotne 19fps :/ normalnie bez podkręcania chodził mi tak 30-40fps :/ no więc wychodzę z gry, i próbuje troche podkręcić ale jest napisane , że "The Driver failed to pass internal test with the clock frequencies you are about to set. Please decrease clock frequencies and try again." Próbowałem "odkręcić" karte nawet na mniejszą ilość MHZ, z 500 na najmniejszy czyli 250( w core clock) i na 500(memory clock) i nadal ten sam błąd wyskakuje :/ przeinstalowałem sterowniki, i nadal to samo :/ Pomocy... Karta to Geforce 6600 GT
Pietrus
~user

Dołączenie: 27 Paź 2005, 18:55
Pochwały: 1

Postprzez gulek 30 Gru 2006, 12:05

Czym podkręcałęś grafe?
Po podniesieniu MHZ dałeś test aby strawdzić ustawienia?
Daj niech program zresetuje ustawienia na fabryczne.

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
gulek
~user

Dołączenie: 16 Lis 2006, 01:00
Miejscowość: Świebodzin
Pochwały: 26

Postprzez Pietrus 30 Gru 2006, 12:45

Podkręcałem programem Riva Tuner. Resetowałem już(chyba, taki obrazek rejestru windowsa i szczoteczka :D ) i nadal to samo :/ tak brałem test za każdym razem.
Pietrus
~user

Postprzez Lecter 30 Gru 2006, 13:05

Pietrus napisał(a):przeinstalowałem sterowniki

Wyczyściłeś pozostałości po poprzednich sterownikach :?: Może spróbuj zainstalować jakieś inne stery

Image
Image
Awatar użytkownika
Lecter
~user

Dołączenie: 26 Gru 2005, 17:00
Pochwały: 303

Postprzez Pietrus 30 Gru 2006, 17:17

Lecter napisał(a):
Pietrus napisał(a):przeinstalowałem sterowniki

Wyczyściłeś pozostałości po poprzednich sterownikach :?: Może spróbuj zainstalować jakieś inne stery

A jak wyczyścić?
Pietrus
~user

Postprzez JaNieWiem 30 Gru 2006, 17:21

menadzer urzadzen>grafika <twoja> > odinstaluj sterowniki potem zainstaluj nowe i tyle

PS3 + X360 + 37'
Awatar użytkownika
JaNieWiem
~user

Dołączenie: 16 Paź 2006, 11:33
Miejscowość: Turek
Pochwały: 15

Postprzez Pietrus 30 Gru 2006, 17:45

OK, dzięki chłopaki :] wszystko śmiga ;)
Pietrus
~user

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości