świeża instalacja xp sp2 na toshibie tecra a9 - po zainstalowaniu sterowników od wszystkiego, łącznie z odtwarzaczem intervideo win dvd - odpaliłem jeden film dvd - ale mi sie badziewny windows media player 7 włączył
odznaczyłem mu by się uruchamiał jako aplikacja domyślna dla dvd (początkowo) - zero efektu: podczas dwukrotnego kliknięcia na ikonie napędu dvd z włożonym filmem - uruchamia się badziewny wmp
zaktualizowałem do wersji 11 - nadal się włącza
wyłączyłem w opcjach wmp by był domyślnym odtwarzaczam czegokolwiek (wszystkie typy plików zostały odznaczone)
nadal się włącza to badziewie - pytanie: co zrobić by z jednej strony nie trzeba było odinstalowywać tego badziewia (bo jeden czy dwa programy niestety wymagają obecności wmp, że o osadzonych filmikach na stronach www nie wspomnę)
klucz w rejestrze jakiś zablokować or sth?
raz jeszcze: świeży xp sp2, wszystkie aktualizacje (poza sp3), - komp to toshiba tecra a9
jak będzie trzeba coś podać - pytajcie

ps na necie znalazłem tylko jak zrobić by ten badziew był domyślnym odtwarzaczem - a z racji tego, że bez względu na to co zrobię: i tak to g. się przestawia w "domyślność", nie mam pojęcia co zrobić