Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

włączanie dma w win2000 • programosy.pl

• Ogłoszenie:

włączanie dma w win2000

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

włączanie DMA w win2000

Postprzez Hellfire 06 Sty 2006, 19:04

reklama
Witam wszystkich. Otóż mam pewien problem, moja nagrywarka CD-R/RW psuje płyte za płytą, wiem że jest spowodowane nie włączonym trybem DMA. Więc jak chce go włączyć za pomocą programu diagnostycznego w Power DVD to zawsze po restarcie kompa pisze żę włączenie dma sie nie powiodło. Wiem że na tym samym kompie przed formatem (tez na win2000) mogłem włączyc DMA za pomocą programu diagnostycznego w Power DVD. Więc jak mam włączyc DMA, ewentualnie jakim programem mam je włączyć? Z góry dzieki za wszelką pomoc.
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Postprzez fluid 06 Sty 2006, 19:10

hmmm a odpal menadzera urzadzen znajdz sobie swoje napedy (hdd, cd)
kliknij na nim prawym przyciskiem i tam powinno byc reczne wlaczenie DMA (mowie to z pamieci i na podstawie win 98 oraz ME)
Sprzedam zestaw perkusji do GUITAR HERO na x360 - chetni pisacna PW
Each EMO can suck my ballsack but one in particular...
NIE POMAGAM NA PW, CHCESZ POMOCY - PISZ NA FORUM W ODPOWIEDNIM TEMACIE
GalkaPL - nieważne jaki będzie twój nowy nick my ZAWSZE będziemy pamiętać własnie ten...
Awatar użytkownika
fluid
*mod

Dołączenie: 12 Gru 2004, 00:38
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 947

Postprzez MUTOPOMPKA 06 Sty 2006, 20:05

Wywal kontrolery dysku Twardego (Podstawowy = Primary i Pomocniczy = Secondary). Zrestartuj kompa i powinno być OK.
Ubuntu user (Lucid - 10.04)
Awatar użytkownika
MUTOPOMPKA
^zasłużony

Dołączenie: 17 Lis 2004, 21:38
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 787

Postprzez Hellfire 06 Sty 2006, 21:22

fluid napisał(a):kliknij na nim prawym przyciskiem i tam powinno byc reczne wlaczenie DMA

dobra rada, ale niestety nie na windowsa 2000 ale dzieki

MUTOPOMPKA napisał(a):Wywal kontrolery dysku Twardego

A gdzie i jak to mam zrobić?

[ Dodano: Dzisiaj o 10:35 ]
Pomoże ktoś bo musze płyty nagrywać prędkością 4x żeby sie nie psuły i nie moge nic w tym czasie robic na kompie, a jest to wszystko troche uciążliwe... :(
<rotfl>
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: vahamo oraz 49 gości