Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
tworzenie www • programosy.pl

• Ogłoszenie:

tworzenie www

Wszystko odnośnie tworzenia grafiki - obróbka, problemy, oceny.
Tworzenia Stron internetowych - HTML, PHP, MySQL...

tworzenie www

Postprzez raiylo 28 Sie 2007, 20:55

reklama
Witam :)
Nurtuje mnie pytanie, w zwiazku z tym ze nie dawalo mi ono spokoju postanowilem sprawdzic w parktyce, jak sie okazalo jest tak jak myslalem, nie wiem jak to zrobic. Przejdzmy do rzeczy.

Zrobilem sobie przykladowego laya, pocialem (nie wysilalem sie IR zapisal od razu do html, niestety tabelki). Zmodyfikowalem odpowiednio kod strony aby moc pisac w miejscach w ktorych chce. Poprawnie wyglada to tak:
Poprawny efekt. Kliknij

Schody zaczynaja sie kiedy chce napisac w jednym z tych miejsc wiecej niz moge. Wtedy czesc poprostu sie rozjezdza. Bledny efekt:
Bledny efekt.Kliknij

Stad moje pytanie, czy moge zrobic cos co zapobiegnie rozjechaniu sie strony pomimo nadmiernej ilosci tekstu w miejscu w ktorym chce cos napisac ? W tym miejscu bede opisywal ewentualne dalsze problemy.
Awatar użytkownika
raiylo

Dołączenie: 11 Sie 2007, 14:37
Pochwały: 38

Postprzez szymek1233 28 Sie 2007, 21:47

Rozciągasz komórke, niestety grafika się nie rozciągnie. Możesz zrobić wewnętrzy suwak i dzięki temu tekst trzeba będzie przewijać ale nie będzie on rozwalał strony.
Awatar użytkownika
szymek1233
~user

Dołączenie: 23 Lip 2006, 11:35
Miejscowość: /home/szymek
Pochwały: 11

Postprzez raiylo 28 Sie 2007, 22:33

Ok, rozumiem...

A dlaczego java script wygenerowany przez "topics_anywhere" po wstawieniu na strone nie dziala ?
Kod: Zaznacz wszystko
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://www.cm01-02.yoyo.pl/forum/topics_anywhere.php?mode=show&f=a&n=7&sfn=y&fnl=y&r=y&a=y&s=y&l=y&m=y&h='a\'s\'m\'p\'l\&b=0&ch=20&chw=e"></script>
Awatar użytkownika
raiylo

Dołączenie: 11 Sie 2007, 14:37
Pochwały: 38

Powróć do Grafika & Webmastering

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości