Szybko przeskanowałem system i wira usunąłem wira.
Wpis z rejestru też został usunięty: Registry HKCU\Software\Microsoft\CurrentVersion\Run cdoosoft przy usuwaniu wira. Spróbowałem ponownie uruchomić przeglądarkę ale nic z tego. Pojawiał się ten sam komunikat a po nim następny.

W pierwszym komunikacie kliknąłem na niebieski napis. Co należy zrobić. Tam przeczytałem o funkcjach DEP, że ona może blokować.
Opis.
Czy bezpiecznie jest uruchomić program, który został zamknięty przez funkcję DEP?
Tak, ale tylko wtedy, gdy dla tego programu funkcja DEP jest nadal włączona. System Windows będzie kontynuować wykrywanie prób wykonania kodu z chronionych lokalizacji pamięci i pomagać w zapobieganiu atakom. W przypadkach, w których po włączeniu funkcji DEP program nie działa poprawnie, ryzyko związane z naruszeniem zabezpieczeń można zmniejszyć, uzyskując od wydawcy oprogramowania wersję programu zgodną z funkcją DEP. Aby uzyskać więcej informacji na temat, co zrobić po zamknięciu programu przez funkcję DEP,
Zgodnie z poleceniami podanych w sugestii kliknąłem w PPM w mój komputer / Właściwości / Zaawansowane / wydajność / ustawienia/ zapobieganie wykonywaniu danych i zobaczyłem taki obrazek.

Zaznaczyłem raz jedna opcję i restart kompa ale przeglądarka nie działa. Potem zaznaczyłem drugą opcję i tez przeglądarka niedziała. Czy ktoś wie jak to rozblokować ?