• Ogłoszenie:

Program do zaminy rozmiaru partycji

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Postprzez pawel456 02 Lut 2013, 15:53

reklama
Witam !

Szukam programu do zmiany rozmiaru partycji. Chciałbym powiększyć jedną partycję kosztem drugiej która jest pusta. System to windows Vista. Szukam jakiegoś programu działającego najlepiej z poziomu windowsa z graficznym interfejsem w miarę prostego w użyciu i darmowego. Czy ktoś zna coś takiego ? Ewentualnie jakim programem najlepiej to zrobić ? Słyszałem o Gparted ale on jest bootowalny z płyty i nie wiem czy jest prosty w obsłudze. Kiedyś używałem takiego programu z poziomu windowsa na XP tylko nie pamiętam nazwy.
pawel456
~user

Dołączenie: 11 Sty 2013, 01:09

Postprzez fluid 02 Lut 2013, 16:13

Sprzedam zestaw perkusji do GUITAR HERO na x360 - chetni pisacna PW
Each EMO can suck my ballsack but one in particular...
NIE POMAGAM NA PW, CHCESZ POMOCY - PISZ NA FORUM W ODPOWIEDNIM TEMACIE
GalkaPL - nieważne jaki będzie twój nowy nick my ZAWSZE będziemy pamiętać własnie ten...
Awatar użytkownika
fluid
*mod

Dołączenie: 12 Gru 2004, 00:38
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 947

Postprzez pawel456 02 Lut 2013, 18:16

Ok dzięki przetestuje.

Przetestowałem na swoim XP i niestety coś poszło nie tak. Chciałem powiększyć partycję systemową kosztem drugiej prawie pustej i po restarcie komputera program wywalił błąd że nie może zamontować partycji i windows się teraz nie uruchamia, w pewnym momencie staje i nic. Na dysku mam też zainstalowanego linuxa ubuntu i on uruchamia się bez problemu. Co prawda jak uruchamiałem easeus to wyskoczył komunikat że że wykryto gruba i może mi się system nie uruchomić po użyciu programu ale myślałem że wszystko będzie ok. Nie wiem czy to przez to że mam też ubuntu zainstalowanego czy nie ale muszę teraz to odkręcić :)
pawel456
~user

Dołączenie: 11 Sty 2013, 01:09

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości