Dołącze się do tego tematu ponieważ też poszukuję takiego programu. Działałem już na frapsie i przyznam że spisywał się całkiem nieźle choć muszę przyznać że spowalniał troche gry typu GTA4 lub FarCry2, pamiętam że kiedyś korzystałem z GameCam'a ale tam trzeba chyba ustawiać plik .exe gry którą chce się nagrywać a po ustawieniu tego i tak jakoś nie mogłem nic nagrać (choć pamiętam że filmy wychodziły bardzo dobre), używałem też HyperCam ale tu obraz był dosyć słabej jakości przy kodowaniu zaś gdy ustawiło się na brak używania kodeków obraz był jak żyleta ale zajmował potężne wartości tj 30 sekund ok 1,5GB!! Działałem też na CamStudio ale tu prócz tego że obraz był kiepski to jeszcze nie było dźwięku próbowałem robić też coś na Taksi ale ten jakoś nie chciał nagrywać a więc POSZUKUJE dalej jakiegoś programu który spełni takie wymagania:
-Obraz w rozdzielczości 1680x1040 lub alternatywnie 1400x900
-najlepiej w jak najwyższej jakości jak DVD przy czym aby minuta takiego nagrania zajmowała tyle ile potrzebuje taki format czyli np AVI 1min=6MB/12MB
-aby zgrywał dźwięk
-najlepiej prosty w obsłudze
-darmowy
Jest takie coś

Znalazłem odpowiedzi na pytania:
Przetestowałem mnóstwo programów i muszę stwierdzić że najlepszym jest (!!) FRAPS
Xfire - chciałem sprawdzić ale ma jeden duży minus nie działa bez zalogowania się online a ja mam 1 komp właśnie off
Jeżeli chodzi o Fraps nagrywa świetnie - minus - to fakt że zamiast 1 długiego pliku nagrywa kilka krótszych a pliki te też swoje zajmują szczególnie przy dużych rozdzielczościach ale po nagraniu takiego pliku ja korzystam również z paczki DiviX ale nie przerabiam w DiviX choć używam tego kodowania tylko w Sony Vegas choć program jest dosyć rozwinięty szybko można się w nim połapać i np jak to jest u mnie około minuty we Frapsie zajmuje 3,9Giga po przerobieniu na bardzo dobrą jakość jakieś 100 razy mniej choć chciałem napisać też że gdyby Xfire chodził mi Offline pewnie też bym używał