przez yoolzioom 20 Gru 2011, 15:05
Rozumiem dokładnie i znam specyfikę swojego komputera tak samo jak ty Mikou@j gdy opisywałem Ci sytuacje z zasilaczem. Owszem komputer przyspiesza mi gdy robię bardziej skomplikowane rzeczy , bądź gdy odpalam jakiś program graficzny bądź grę. Chodzi o to że po prostu chce mieć taktowanie procesora w normie 3.40 Ghz niż w 1.60 Ghz. Zupełnie sie ianczej pracuje przy stałej częstotliwości niz cześtotliwości niższej odbiegającej od normy, czsami jest odczuć mulenie kompa. Komp jest świeżo po reinstalce sprawdzane są błędy przez różne programy i natychmiast są usówane... funkcje sytemu sa ustawione jak najlepiej y chodzil stabilnie i szybko zbędne usługi powyłączane itp, dbam o kompa jak i o jego temperature i czystość w nim....jednym słowem zadbałem o każdy szczegół by chodził szybko , Chodzi cenzura!.... i jest szybki ale czasami jak pisałem przy używaniu programów graficznych jak i graniu odczuć jest ten przeskok w taktowaniu. Napisałem to byś nie poddawał mi innych pytań czym może być to spowodowane. Chodzi mi po prostu o zwykłe unormowanie standardu zegara. Ale jak pisałeś Mikou@1 nie za bardzo wiesz jak mi pomoc. Na necie jak i instrukcji znalalem dwie typowe opcje tore po wylaczeniu ich spowoduje unormowanie napiecia i mnoznika, jednak nie zabardzo cos to wychodzi.