Używam Subedit'a. Co do kodeków to K-Lite Codec Pack 5.2.0, SubEdit Codec Pack (czyli ac3filter, ffdshow, ogg) i Real Alternative 2.0.1. Używając All Player'a mam to samo. W Best Player mam inny problem. Mianowicie początkowo w trakcie oglądania filmu migał mi obraz (kiedy używałem renderer'a Overlay Mixer, który jest ustawiony po ściągnięciu programu domyślnie), obecnie obraz się "pikseluje", kiedy stopuję film. Podejrzewam, że jest to spowodowane tym, że kilka dni temu chciałem oglądnąć film i zmieniłem sobie z renderer'a Overlay Mixer na Video Renderer i tu obraz zaczął mi się "pikselować" podczas stopowania, zamiast tego migania w trakcie oglądania, ale gdy z powrotem zmieniłem na Overlay Mixer obraz migał jak wcześniej i nie "pikselował" się podczas stopowania. Z dwojga złego wybrałem Video Renderer i zostawiłem to ustawienie na kilka dni. Dzisiaj znowu przełączyłem na Overlay Mixer i obraz przestał na nim migać jak to było wcześniej, ale za to "pikseluje" się tak samo jak na VR.
Edit:
Co do tego problemu z napisami to może źle się wcześniej wyraziłem ponieważ obraz nie zatrzymuje się całkowicie a zwalnia na chwile (tak jakby prędkość odtwarzania samego obrazu się zmniejszała bo dźwięk działa normalnie) potem wyrównuje, działa przez kilka sekund dobrze i znowu (ofc tylko kiedy włączam napisy, gdy są wyłączony wszystko jest ok). Ten problem sprawdza się na formatach avi i rmvb.
Jakby tego było mało zauważyłem nowy problem (w ogóle rotfl, jeszcze niedawno wszystko było ok, a teraz wszystko się sypie) przy formacie mp4 nawet, gdy nie włączam napisów obraz się zacina/zatrzymuje czasami na sekundę, czasami na kilka podczas, gdy dźwięk działa dobrze.
Zainstalowałem ten kodek
kodek-do-plikow-mp4-vt18347.html ale nie pomogło.