Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Problem z odpaleniem komputera • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Problem z odpaleniem komputera

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez Ice-Man 29 Gru 2008, 13:02

reklama
Mam problem z kuzynki komputerem nie mogę zdiagnozować co padło w kompie
Na początku myślałem że zasilacz ale działa na wszelki wypadek podpiąłem płyte główną pod swój zasilacz włącza się tylko jest na monitorze tylko czarny ekran wiatrak od procesora pracuje od karty graficznej tak samo grafiki nie mam jak u siebie sprawdzić bo to stary GeForce pod AGP i u siebie już nie mam takiego złącza, próbowałem zresetować Bios wyjmując baterie ale dalej jest to samo. Osobiście obstawiam że coś z procesorem albo faktycznie ta stara grafika padła.
Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestje co dalej z tym robić.
Ice-Man
~user

Dołączenie: 26 Kwi 2006, 19:11

Postprzez TELEPATYCZNY 29 Gru 2008, 13:41

Po pierwsze :są jakieś beepnięcia biosu w ogóle ?
Ja raczej obstawiałbym płytę główną lub procesor.
Na płycie wszystkie kondensatory wyglądają OK? Nie powybrzuszane, nie wylał się elektrolit ?
"Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Należy stwierdzić, że Bóg musi być swym nowym tworem również rozczarowany - poprawki w stosunku do małpy są wręcz niezauważalne." MARK TWAIN
Awatar użytkownika
TELEPATYCZNY
~user

Dołączenie: 30 Sty 2006, 22:22
Miejscowość: Sosnowiec
Pochwały: 244

Re: problem z odpaleniem komputera

Postprzez Ice-Man 29 Gru 2008, 13:50

TELEPATYCZNY napisał(a):Po pierwsze :są jakieś beepnięcia biosu w ogóle ?

nic nie słyszałem właśnie słychać tylko uruchomienie wiatraka na procesorze i karcie graficznej może to faktycznie płyta główna aż tak dobrze to się nie znam chyba będe musiał przejść z tym do jakiegoś serwisu
Ice-Man
~user

Dołączenie: 26 Kwi 2006, 19:11

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości