Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
podkręcanie procka • programosy.pl

• Ogłoszenie:

podkręcanie procka

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

podkręcanie procka

Postprzez Szymg50 03 Cze 2007, 14:31

reklama
Witam!

Mam straszny problem otóż jestem posiadaczem procesora AMD Athlon 64 3000+ (rdzeń Winchester) wiem, że procesory AMD z serii 64 mają zablokowany mnożnik w górę ale da się je podobno podkręcić za pomocą FSB problem jednak w tym, że moja płyta główna ASUS A8V Deluxe na Chipsecie VIA K8T800 Pro nie daje możliwośći jakiejkolwiek zmiany. Bios tej płyty jest to Amibios (American Megatrend Inc.) nie oferuje jakiejkolwiek regulacji.

Czy ktoś miał już może podobny problem? Czy da się jednak coś zrobić czy jestem po prostu uziemiony? :/

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Szymg50
~user

Dołączenie: 03 Cze 2007, 14:26

Postprzez Error74 04 Cze 2007, 11:12

Jak to nie daje możliwości zmiany częstotliwości FSB .
Sprawdź dokładnie bios , bo to raczej niemożliwe . Nie spotkałem jeszcze płyty która by nie miała takiej możliwośći.
Awatar użytkownika
Error74
~user

Dołączenie: 12 Lis 2006, 12:05
Pochwały: 11

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości