Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

partycjonowanie w suse • programosy.pl

• Ogłoszenie:

partycjonowanie w suse

Dyskusje i problemy z Unix'ami

Partycjonowanie w SUSE

Postprzez qrminator 25 Mar 2006, 20:02

reklama
Witam,
Chciałem zainstalować SUSE ale mam problem...
Otóż mam 3 partycje windowsa i jeszcze 10GB nie podzielonego obszaru na dysku.
Chciałbym zainstalować właśnie na tych 10GB linuksa...
Podczas instalacji proponuje mi właśnie podobne ustawienie tylko że instalator chce ustawić jakieś punkty montowania na partycjach windowsa... Czy jak zrobię tam te punkty montowania to sformatują mi się te partycje (jak pisze instalator)?
Jeśli tak, to jak mam zrobić partycje żebym mógł zostawić w spokoju te 3 partycje windowsa i zainstalować linuksa na pozostałym miejscu na dysku?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
qrminator
~user

Dołączenie: 23 Cze 2005, 09:33
Pochwały: 38

Postprzez error_priv 26 Mar 2006, 00:00

tez dzisaij instalowalem suse, zaryzykowalem i jednak partycje win zostaly :)

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
error_priv
~user

Dołączenie: 26 Paź 2004, 20:11
Pochwały: 1

Postprzez qrminator 26 Mar 2006, 11:19

Postanowiłem także zaryzykować :P Wcześniej jednak doczytałem troche na oficjalnym forym suse. Prawdopodobnie jest to wina złego tłumaczenia SUSE... Ogólnie system jest spoko... Skonfigurowałem na nim już swoją kartę sieciową (czego nie mogłem zrobić na mandrivie)...
To jest mój pierwszy post pisany z linuksa :D
Awatar użytkownika
qrminator
~user

Dołączenie: 23 Cze 2005, 09:33
Pochwały: 38

Postprzez error_priv 26 Mar 2006, 13:33

a udalo Ci sie zainstalowac sterowniki do karty graficznej ??
Awatar użytkownika
error_priv
~user

Postprzez Areh 26 Mar 2006, 14:14

error_priv

O jaką kartę graficznąCi chodzi?
Awatar użytkownika
Areh
~user

Dołączenie: 27 Lut 2006, 20:43
Pochwały: 9

Postprzez error_priv 26 Mar 2006, 14:56

Radeon 9600 pro
Awatar użytkownika
error_priv
~user

Postprzez Areh 26 Mar 2006, 15:14

Radeon 9600 pro

A co niby nie idzie Ci z instalacją tych sterowników?
Awatar użytkownika
Areh
~user

Dołączenie: 27 Lut 2006, 20:43
Pochwały: 9

Powróć do System Linux / Unix

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości