Z góry serdeczne dzięki!
Klucz: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
blokujesz: "NoAddRemovePrograms"=dword:00000001
Można też ukryć opcję Zmień lub usuń programy
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
"NoRemovePage"=dword:00000001
alamakota napisał(a):Klucz: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
alamakota napisał(a):Kolega Jarek się myli.
Jarek napisał(a):alamakota napisał(a):Kolega Jarek się myli.
Ale co to da skoro i tam ten sam użytkownik może to zmienić? Mi chodzi o całkowite odebranie takiej możliwości. Teraz to działa tak że On bratu zabroni, a brat i tak sobie zezwoli i odinstaluje....
alamakota napisał(a):Witam,
Kolega Jarek się myli.
Jest możliwość blokowania usuwania programów w rejestrze systemowym "windowsa".
start->uruchom i wpisujesz regedit->okKlucz: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
Pozdrawiam.
Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat blokowania odinstalowywania programów w wpisach rejestru. Ponieważ jest to bardzo dobry i sprytny pomysł!
keks_ik napisał(a):Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat blokowania odinstalowywania programów w wpisach rejestru. Ponieważ jest to bardzo dobry i sprytny pomysł!
Wpisy do rejestru i ten sposób co ja podałem to to samo, tylko, że mój sposób jest łatwiejszy i nie trzeba szukać nigdzie skryptów...
Poprzeglądaj sobie opcje jakie tam jeszcze są i będzie wiedział co można zdziałać
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości