Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

niewyłanczajacy się komputer.... • programosy.pl

• Ogłoszenie:

niewyłanczajacy się komputer....

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Niewyłanczajacy się komputer....

Postprzez adamo-19 29 Maj 2006, 21:44

reklama
Od dluższego czasu...w 8 na 10 przypadkow gdy wylanczam koma to nie wylancza sie,ale sie restartuje...mialem kiedys przypadkiem wgrane 2 windowsy...ale jeden usunołem,a wpis powodujacy iz przy starcie systemu musialem wybierac pomiedzy kompletnym a niekompletnym windowsem usunol mi kolega..mowil ze moze dlatego sie mi kom restartuje..ale to chyba nie bylo to..gdyz dalej jest to samo...Z kolei gdy wylaczy sie bez ponownego restartu..to gdy go wlacze na nowo..musze ustawoiac date(zreszta date musze ustawiac zawsze...bez wzgledu na to czy prawidlowo sie wylaczyl..czy tez nie. Gdy sie zle wylancza (tzn. gdy zamiast sie wylączyc, to sie restartuje tez musze za kzdym razem na nowo date ustawiac)... wiem ze to troche skompikowane..ale moze ma ktos jakas rade..?? Nie zebym bylo mi z tym zle..ale troche to mnie irytuje...

Thanks for help..:) :roll:
Staram sie nienaruszac regulaminu..jesli narusze... to niechcacy...

- Poznajac ludzi..poznajemy siebie samych....:) -
Awatar użytkownika
adamo-19
~user

Dołączenie: 28 Maj 2006, 17:31
Miejscowość: Kto to wie...:)

Postprzez Amistad18 29 Maj 2006, 21:47

adamo-19 napisał(a):gdy go wlacze na nowo..musze ustawoiac date(zreszta date musze ustawiac zawsze...bez wzgledu na to czy prawidlowo sie wylaczyl..czy tez nie. Gdy sie zle wylancza (tzn. gdy zamiast sie wylączyc, to sie restartuje tez musze za kzdym razem na nowo date ustawiac)

skoro nie zapamiętuje ci daty to stawiam na bateryjkę od biosa.... kilka zł za wymianę na nową 8) 8)
i po ptokach ....
Amistad18
~user

Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335

Postprzez adamo-19 29 Maj 2006, 21:55

Niom..dobra..to jutro czeka mnie zakup tej bateryjki..czyzby bateryjka była przyczyna tez tego iz komp sie nie wylancza..a dopiero sie wylancza po restarcie systemu..??

Awatar użytkownika
adamo-19
~user

Postprzez Amistad18 29 Maj 2006, 21:56

adamo-19 napisał(a):czyzby bateryjka była przyczyna tez tego iz komp sie nie wylancza..a dopiero sie wylancza po restarcie systemu..??

na początku sprawdzimy bateryjke , bo ona na 99% jest odpowiedzialna za zagar ;) ;)
adamo-19 napisał(a):ale jeden usunołem,a wpis powodujacy iz przy starcie systemu musialem wybierac pomiedzy kompletnym a niekompletnym windowsem

PPM na Mój komputer> właściwości > zaawansowane > uruchamianie i odzyskiwanie ustawienia > i odchacz czas wyświetlania listy systemów operacyjnych .... ( jak tan działający jest ustawiony na domyślny, czyli ten pierwszy co sie włącza standartowo ) ....
i po ptokach ....
Amistad18
~user

Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335

Postprzez adamo-19 29 Maj 2006, 22:09

Nie ma juz dluzszy czas dwoch windowsow...bo odinstalowalem jeden..a kilka dni temu usunołem z kumplem wpis w kompie odpowiedzialny za to iz musialem "wybierac' windowsa przy starcie systemu. najbardzioej martwi mnie wlanie to iz niewylancza sie poprawnie..ma co prawda pare latek..wiec z ta bateria to na 99% bedzie prawda..ze tez sam na to nie wpadałem..:)=] :roll:

Awatar użytkownika
adamo-19
~user

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości