Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

komp nie chce się włączyć • programosy.pl

• Ogłoszenie:

komp nie chce się włączyć

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Komp nie chce się włączyć

Postprzez J4RaS 16 Sty 2006, 23:58

reklama
Witam,
Byłem u kolegi i wsadziłem proca 700 mhz (na sprawdzenie) czy działa ( z pośpiechu nei załozyłem radiatora),bo wydawało mi się,że jego stary komp obsłuży takiego proca,no założyłem procka na płyte typu bx 400 producenta PC CHIPS,w standardzie AT,chciałem tylko zobaczyć czy komp odpali,nagle komp się włączył,monitor się nie zapalił i poczułem straszny smród,z kompa,jakby się coś spaliło,dlatego szybko wyłączyłem go i założyłem starego proca 466 mhz :P komp odpalił i po chwili zgasł,od tej pory nie daje znaku życia...
Prosze mi poradzić co mogło się spalić,procek czy płyta główna,dodam,że komp nie chce się uruchmoić tak jakby był odłączony od prądu...
Pzdr prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
J4RaS
~user

Dołączenie: 26 Paź 2004, 18:00
Miejscowość: s-ce śl.
Pochwały: 8

Postprzez Michał22 17 Sty 2006, 00:08

kiedyś mój facet od informatyki mówił że przy takim czymś spalił bios-a
Awatar użytkownika
Michał22
~user

Dołączenie: 29 Paź 2005, 21:04
Miejscowość: Sopot
Pochwały: 10

Postprzez Hellfire 17 Sty 2006, 00:19

J4RaS napisał(a):płyta główna

moim zdaniem tu jest problem ale pewien nie jestem
<rotfl>
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Postprzez oles* 17 Sty 2006, 01:08

podzielam zdanie zetora :)
Powrót na programosy, wiem - pochwałami i postami waS nie dogonie. Pozdro dla starej brygady! ! !
[size=10Sempron 3000+, Asus M2NPV, GeForce 6150, 1GB ram, dysk samsung 160 gb...[/size]
Awatar użytkownika
oles*
~user

Dołączenie: 29 Gru 2005, 22:08
Miejscowość: wy to wszystko wiecie ?
Pochwały: 80

Postprzez kubapstrag 17 Sty 2006, 01:53

musisz dokładnie obadać płyte główną bo to z niej poszedł dym...
Awatar użytkownika
kubapstrag
~user

Dołączenie: 22 Cze 2005, 21:54
Pochwały: 11

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości