Wiem, ze ten temat mógł być poruszany wielokrotnie jednak mam kilka pytań, na które odpowiedzi nie znalazłem.
Zamierzam odzyskać dane ze sformatowanego dysku programem GetDataBack
Przed formatem dysk był podzielony na dwie partycje NTFS, po formacie jest jedna FAT32. Rozumiem, że mam użyć wersji tego programu dla FAT32, jednak czy zmiana typu partycji z NTFS na FAT nie przeszkodzi w odzyskaniu danych?
Całkowita pojemność dysku, który chce odzyskiwać to 18,6 GB, z tego co pamiętam było na nim ok. 10 GB danych (przed formatem). Na dysku, na który będę odzyskiwał mam 15 GB wolnego. Pytanie brzmi: Czy lepiej zostawić więcej wolnego miejsca na odzyskane dane?
Wiem, ze to może zabrzmieć banalnie ale czy odzyskane pliki z jednego dysku nie będą miały wpływu na to co mam na dysku na który będę odzyskiwał?
Za odzyskiwanie zabieram się już od połowy roku, ale albo nie miałem czasu, albo mi sie nie chciało, albo bałem się o swój dysk na którym mam bardzo dużo ważnych danych (ok. 40 GB) i chyba nie jestem w stanie zrobić kopię tego wszystkiego przed próbą odzyskania, dlatego pytam o to wszystko.
Mam nadzieje, ze ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Pozdrawiam