od razu mówię, że się na tym wszystkim nie znam...nie wiem jak ustawić sobie w opcjach by było wszystko ok, a gdy czytam różne posty to raz niektórzy piszą np. "ustaw wartość na 300" a inni "ustaw wartość na 30".....dlatego chciałabym Was prosić o pomoc

sprawa przedstawia się następująco..
mam neostardę 1024 gdy ściągałam jakieś pliki przez bitcometa prędkość była naprawdę bardzo fajna...od jakiegoś czasu niestety rzadko kiedy przekracza ona 10kB, a coraz częściej w zasadzie jest w granicach od 0 do 5kB. ;] zastanawiałam się dlaczego...i myślałam, że może coś mi z tym programem się popsuło, więc wyszukałam, i znalazłam, że wielu z was poleca uTorrnet, ściągnęłam i zaczęłam "działać" przez niego...jednak nic to nie dało

Aha jeszcze jedno,(choć nie wiem czy to jest ważna informacja, ale ją podam) gdy włączam w uTorrent "sprawdź przekierowanie portu" to wyskakuje mi komunikat : "Error! Port 13968 does not appear to be open."
Ok i to chyba tyle...
mój router to:
edimax adsl2+
AR-7084gA
No i jeszcze dodam, że mieszkam w domku jednorodzinnym a router jest mi potrzeby tylko do tego by odbierać sygnał na laptopie w drugim końcu domu