Otóż mam następujący problem: Niezależnie od wersji Windowsa, system ten zaraz po zainstalowaniu siada po ok. tygodni do dwóch tygodni. Zazwyczaj objawem tego są problemy z uruchomieniem, niemożność normalnego wyłączenia systemu (pojawia się niebieski ekran z błędem, musze zresetować kompa i wyłączyć z poziomu linuxa) oraz błędy w działaniu praktycznie każdej aplikacji.
Liczyłem że pomoże zainstalowanie Windows XP, ale wyszło jeszcze ciekawiej. Mianowicie, po ok. tygodniu system zaczął wariować w dość dziwny sposób: wszystkie programy związane posierednio z internetem działają poprawnie. Natomiast prawie wszystkie programy związane z nim bezposierednio (eDonkey, GaduGadu, Increditmail itp.) zawieszają się podczas uruchamiania. Inne programy, takie jak np. antywirusy zawieszają się podczas aktualizacji. Poprawnie działąją natomiast IE, Opera, klienty ftp oraz tryb multiplayer w grach.
system przeskanowałem następującymi antywirusami: MKS Wir 2005, Panda Titanium 2005, Norton antyvirus 2005, NOD32, oraz programem Norton WinDoctor 2005. Żaden oprócz MKS nie wykrył wirusów (te wykryte usunąłem), Panda natomiast wykazała "pamięć zainfekowana" i tyle. Naprawiłem błędy systemu WinDoctorem co tylko przyśpieszyło proces uruchamiania systemu.
Wie ktoś co to może być??? Jeśli winna jest zainfekowana pamięć (Linuxy działąją poprawnie), czym ją wyczyścić ??? Z góry dziękuję za odpowiedź.
P.S.
Inne ciekawe rzeczy: niedziała mi też edytor html Zajączka (inne moduły działają), oraz nieuruchamiają się płytki spod znaku Komputer świat (KŚ, Expert, Twój niezbędnik) podczas gdy wszystkie inne uruchamiają się bezproblemowo.

Wystarczy wejść pod Awaryjny tryb F8, znaleść plik i go skasować a potem wejść pod windows
 Wystarczy wejść pod Awaryjny tryb F8, znaleść plik i go skasować a potem wejść pod windows  A jak ktos chce wyciagać pamieć RAM to zycze powodzenia
 A jak ktos chce wyciagać pamieć RAM to zycze powodzenia 

Ale to trzeba być mną, żeby coś takiego zrobić, więc wyciąganie podzespołów jest wg. mnie całkowicie bezpieczne
 Ale to trzeba być mną, żeby coś takiego zrobić, więc wyciąganie podzespołów jest wg. mnie całkowicie bezpieczne