• Ogłoszenie:

Same problemy z play online

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Same problemy z play online

Postprzez ptaszny 12 Paź 2010, 17:13

reklama
Witam!

Otóż zakupiłem modem vodafone'a bez simlocka razem ze starterem PLAY Online. Ogólnie podziałał mi przez pierwsze pół godziny potem nie mogłem się już połączyć. Do podłączenia używam program Mobile Partner, w którym mam wszystko ustawione według wskazówek z kartki którą dostałem od sprzedającego i po konfiguracji na której działał modem. W programie podczas próby podłączenia wyskakuje wiadomość "Can't connect before register an avaiable network". Pomimo prób podłączenia ręcznego w zakładce "manual search and register" modem nie chce podłączyć się do sieci Play wypisując ten sam komunikat. Dodam, że znajduje sieć w standarzie 3G a ja znajduje się na mapie zasięgu.

Poza tym wkładam kartę Plus'a z telefonu z wykupionym wcześniej pakietem mb i wszystko działa poprawie przy każdej próbie podłączenia z tym, że mam tutaj trochę gorszy zasięg plus'a i odbiera mi w technologii 2g.

Nie mam jak sprawdzić stanu konta bo telefon posiadam z simlockiem na plusa. A przez internet nie mogę ponieważ trzeba się zarejestrować a żeby się zarejestrować trzeba to potwierdzić smsem ktory przychodzi na kartę play, której nie mogę odczytać - nawet w modemie.

Byłem w salonie play, za friko dostałem nową kartę z nowym numerem itp. - dalej występuje ten sam problem. Wyeliminowałem również zły zasięg, w centrum Opola, w dwóch miejscach występuje ten sam błąd.

Czy ktoś zna podobny przypadek i wie jak temu zaradzić? Proszę o pomoc i porady. Może trzeba by się połączyć innym programem? może tym z play'a oryginalnym?

To dla mnie zagadka..
ptaszny
~user

Dołączenie: 12 Paź 2010, 17:04

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości