Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 restart kompa przy włączaniu • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Chromium • Kaspersky Rescue Disk • Vim • Farbar Recovery Scan Tool • thilmera7 • Duplicati • IDrive Online Backup • ProgDVB • XYplorer
Siemka, mam problem.. komputer restartuje mi się w momencie gdy pojawia się BIOSowa tabelka[ta z wykazem dysków, itd.]... Nic się nie pojawia tylko odrazu restart i tyle...
[zasilacz: Rubikon 300W]
Wcześniej nie miałem takich problemów i szczerze wątpie, że to wina zasilacza.
Odepnij wszystkie napędy (z zasilania i gniazd IDE) - poza stacją dyskietek. Jeśli zastartuje - dopinaj kolejne. To samo z kościami pamięci (zostaw jedną, później ewentualnie dokładaj) i kartami na PCI (tak samo).
Problem może być wszędzie - od kontrolera pamięci po kontroler IDE.
Co do zasilacza - nie wątp, ale się upewnij. Wystarczy, żeby na dyski podawał po awarii jakieś 20 V zamiast 12 lub 0,1 zamiast 5V - i do widzenia.