Posiadam od dwóch lat program power cinema 5 współpracujący z tunerem SAA7134, na którym z powodzeniem oglądałam przez ten czas telewizje kablową. Kilka tygodni temu coś złego się stało o program lub hardwarem - po uruchomieniu zamiast powert cinema 5 włącza się power cinema 4, która nie działa, tzn. nie da się uruchomić jakiegokolwiek kanału telewizyjnego. Postanowiłem więc odinstalować power cinema 5 i ponownie zainstalowałem. Wtedy zadziałała power cinema 5 lecz tylko do wyłączenia komputera. Po jego ponownym uruchomieniu problem się powtarzał: uruchamiała się nie działająca power cinema 4. Próby powtarzałam wiele razy - zawsze z takim samym skutkiem. Mam system windows XP professional. Dysk formatowałem wielokrotnie. Czy może być to wina psującego się modemu lub niedomagającej już płyty głównej.
Nadmieniam, że problem ten zbiegł mi się w czasie z innym problemem, mianowicie co pewien czas zawiesza mi się komputer. Polega to na tym, że znienacka zatrzymuje się kursor oraz przestaje reagować klawiatura. Proszę o poradę.