Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Problem z winda xp home(poważny) • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Problem z winda xp home(poważny)

Bezpieczeństwo systemów, usuwanie wirusów, dobieranie programów antywirusowych. Obowiązkowe logi w tym dziale: trzy z FRST + Gmer.

Postprzez shurak 17 Sie 2009, 11:24

reklama
Witam, od jakiegoś tygodnia mam problemy z pctem. Na początku nie działał od tak sobie internet, po zresetowaniu komputera zaczął on się resetować ciągle(przy logowaniu na użytkownika). Ten problem udało mi się jakoś rozwiązać, następnym problemem było to że nie mogłem się zalogować na użytkownika(zalogowało mnie i natychmiast wylogowało).Z tym problemem również sobie jako tako poradziłem(problem tkwił w braku pliku rundll32.exe). Teraz jest chyba najgorzej bo co prawda komputer się włącza(dość długo się ładuje) ale nie mogę przygotować komputera do formatowania. Nie mogę przenosić, kopiować,wklejać plików.Na komputerze zainstalowany był i jest Kis(kasperski) wykrywa on masę trojanów w plikach systemowych typu cmd.exe i dużą część z tego wywala(przywróciłem większość ).

Czy jest w stanie ktoś mi podpowiedzieć co mam zrobić żeby spokojnie zgrać pliki z pulpitu na dysk przenośny?

Pozdrawiam

Down:
Komputer się włącza ale nie da się kopiować,wklejać,przenosić plików. Nie działa też internet, menedżer zadań.
Ostatnio edytowany przez shurak, 17 Sie 2009, 11:34, edytowano w sumie 1 raz
shurak
~user

Dołączenie: 17 Sie 2009, 11:15

Postprzez jarski185 17 Sie 2009, 11:31

tzn co? w ogole sie nie wlacza? jak chcesz szybko to odpal jakas mala dystrybucje linuxa, uruchom z niej kompa i pokopiuj dane
http://www.puppylinux.org/
ps. nazwa tematu nijak ma sie do problemu, dzial w ktorym jest umieszczony temat rowniez;]

shurak napisał(a):Down:
Komputer się włącza ale nie da się kopiować,wklejać,przenosić plików. Nie działa też internet, menedżer zadań.

no i ?
na razie widac tylko, ze masz najpewniej powazna infekcje, kto wie czy nie cos infekujacego pliki wykonywalne? gdzie jest uwzglednienie zasad dzialu bezpieczenstwo? gdzie edycja nazwy tematu?

shurak napisał(a):Czy jest w stanie ktoś mi podpowiedzieć co mam zrobić żeby spokojnie zgrać pliki z pulpitu na dysk przenośny?

zrob to co napisalem w kwestii przekopiowania danych a potem sprobuj ustalic czy objawy sa takie jak tutaj: http://www.searchengines.pl/Infekcje-plikow-wykonywalnych-exe-dll-scr-t122692.html
jesli sa tozsame, przystap do zastosowania odpowiedniej metody walki z tym problemem
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości