przez kamiledi15 21 Gru 2013, 23:54
Tak, te kodeki mam. Ale tak jak pisałem, filmy odtwarzają się prawidłowo, nie mogę ich jednak skleić ze sobą.
W Any Video Converter ustawiłem taką samą rozdzielczość dla obu plików, taki sam bitrate i taki sam kodek, łączę przez polecenie ,,Scalanie danych wyjściowych". Połączyło, ale z gorszą jakością. Tak samo w Windows Live Movie Maker - łączy dobrze, ale psuje jakość mimo wysokich ustawień (wysoka rozdzielczość i bitrate powyżej 5000, czyli tak jak w pliku wyjściowym nagranym z telewizora). Może chodzi o to, że ten pierwszy film ma dużo gorszą jakość od drugiego, ale przecież przekonwertowałem go na taki sam bitrate i rozdzielczość, kodek według Any Video Convertera też jest taki sam w obu filmach (h264). Sprawdzając parametry filmów, jeden ma bitrate 5102, a drugi 5135. Przerabiałem oba w programie Handbrake z bitrate wpisanym na 5000, bo ten program nie psuje jakości i zawsze w nim kowertuję z formatu mts po nagraniu z telewizora. Nie sprawdzałem, ile wynosi bitrate w pliku końcowym po połączeniu plików w Any Video Converter, ale jest wpisany na 5000, więc tyle powinien wynosić, a robi się pikseloza. Nie rozumiem też, czemu polecenie w cmd nie działa do tych plików, wcześniej łączyłem w ten sposób pliki mts i wychodziło idealnie.
Audacity? Ale przecież to jest program wyłącznie do dźwięku, a mi chodzi o FILM w formacie mp4. Jak mam w nim połączyć dwa filmy?