membership napisał(a):Witam. Mam nietypowy problem. Mój dysk twardy(WD800) i radiator z karty graficznej(Radeon 9200) już po 10 minutach pracy są gorące. Odziwo windows(XP) się nie zwiesza i działa prawidłowo. Najlepsze jest to, że jeszcze wczoraj było wszystko ok. Zamontowałem nawet nowy zasilacz 350Watt i nie pomogło... Proszę o pomoc...
Amistad18 napisał(a):1. otwierasz obudowę i albo ( lecisz do sklepu i kupujesz ) sprężone powietrze albo odkurzacz i pędzelek ... i dokładnie czyścisz cały kurz w komputerze, włącznie z odkręceniem wentylatora z procesora i dokładnym przeczyszczeniem radiatora ...
2. radził bym przy takiej temperaturze także zostawić otwartą obudowę i komputer wyjąć z np. konta bezpośrednio na pustą przestrzeń
3. można też otworzyć okno jak jest w pokoju dość gorąco ( na noc tym bardziej )
4. dobrym pomysłem by też było zamontowanie wiatraka który by wiał na podzespoły ....

membership napisał(a):No ok... To jutro pojadę po jakieś coolerki do sklepu i mam nadzieje że da to coś... Ale dlaczego np. wczoraj jeszcze było ok??

membership napisał(a):No ale wentylatorek gdzieś w pobliżu dysku twardego też się przyda bo także się przegrzewa...

membership napisał(a):No ale wentylatorek gdzieś w pobliżu dysku twardego też się przyda bo także się przegrzewa...
 ):
 ):

membership napisał(a):Wpadłem na pomysł żeby wmontować duuuuży wiatrak pod 230V... Jest mocny i nawet mnie ochłodzi w upalne dni. Jedan taki wiatrak mi wystarczy w zupełności i chłodzenie będzie bardzo dobre. Co wy na to??(oczywiście zdejmuje boczne obudowy żeby był przewiew).
 ... no ale jak sie kurzu nie boisz to może być czasowym rozwiązaniem ...
 ... no ale jak sie kurzu nie boisz to może być czasowym rozwiązaniem ... 

Dlaczego...
 Dlaczego...

membership napisał(a):Tylko zastanawiam się dlaczego tak się stało z dnia na dzień Sad Sad Sad Dlaczego...
 :
 :Amistad18 napisał(a):co do wczoraj, to być może miąłeś kompa krócej włączonego było chłodniej na dworze / w pokoju itp....
membership napisał(a):Przetestuje tą opcje z wiatrakiem jutro i też zamontuje coolery dwa. zobaczymy co będzie lepsze.
 :
 :Amistad18 napisał(a):1. otwierasz obudowę i albo ( lecisz do sklepu i kupujesz ) sprężone powietrze albo odkurzacz i pędzelek ... i dokładnie czyścisz cały kurz w komputerze, włącznie z odkręceniem wentylatora z procesora i dokładnym przeczyszczeniem radiatora ...
2. radził bym przy takiej temperaturze także zostawić otwartą obudowę i komputer wyjąć z np. konta bezpośrednio na pustą przestrzeń
3. można też otworzyć okno jak jest w pokoju dość gorąco ( na noc tym bardziej )

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości