• Ogłoszenie:

Problem z dyskiem i instalacja xp

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Problem z dyskiem i instalacja xp

Postprzez |OuTLawS|OkoN| 05 Sty 2009, 00:30

reklama
Witam wszystkich!!! :) Pisze moj pierwszy post...(prosze o wyrozumialosc oraz mam nadzieje ze w dobrym miejscu go pisze)
Dobra do sedna: Sprawa wyglada tak: wlaczylem kompa i wszystko ok...przeszedl wszystkie wczytywania..i jak mial wystapic ekran z win itp to sie resetuje... :( i tak w kolko...probowalem tryb awaryjny-to samo...ostatnie dobre odpalenie itp...i nic...sformatowalem dysk na innym kompie (partycje gdzie byl system-2 sa nietkniete bo mam tam moje wazne dane) podpinam dysk pod tego kompa...wrzucam plytke z xp i nic!!! :1: (plytka na pewno bootowalna) opcje bootowanie ok i tasiemki i zworki sa ok...;/ w sumie podobny temat jest tu chce-instalowac-winde-ale-plytka-sie-nie-odpali-blad-dysku-vt34473.html?highlight=
Tylko ze sie wkurzylem i zainstalowalem system na ten stary dysk przez inny win. No niby wszystko ok. Ale teraz wlasnie pojawia sie taki napis jak uruchamiam ten dysk ze swiezym systemem ""Usuń dyski lub inny nośnik
Nacisnij klawisz zeby zrestartować"
nie wiem co jest grane....robilem juz w zyciu duuuuuzo formatow i innych bzdetow...ale to mam po raz pierwszy!!! HELP!!!!!
ps.przerylem google itp sprawy....i nic nie ma....
pozdrawiam!!!
I and my rifle....
Awatar użytkownika
|OuTLawS|OkoN|
~user

Dołączenie: 05 Sty 2009, 00:11

Re: problem z dyskiem i instalacja xp

Postprzez seq23 05 Sty 2009, 17:50

spotkałem się z podobnym problemem podczas instalacji Windowsa... Gdy zaakceptowało się umowę poprzez F8, a potem miał nastąpić wybór, czy chcę zainstalować, naprawić lub co tam jeszcze jest i trzeba było nacisnąć Enter by cokolwiek potwierdzić to nic się nie działo....
W serwisie stwierdzono:
Uszkodzona płyta główna.
Więc może i u ciebie jest to samo.
seq23
~user

Dołączenie: 01 Kwi 2007, 21:19
Pochwały: 4

Re: problem z dyskiem i instalacja xp

Postprzez |OuTLawS|OkoN| 05 Sty 2009, 18:51

kurcze....mowisz kolego ze to plyta glowna....;/ moze i tak...jeszcze cos postaram sie pokombinowac...ale jesli ktos cos wie to niech pisze!!! ps.nie mam floppki. wiec nie piszcie "zrob dyskietke...":P

Dodano Dzisiaj, 23:34:
Witam wszystkich ponownie...:P po wielkich bojach...odzyskiwaniu setek tysiece mb zdjec z imprez i innych bzdetow...UDALO SIE!!! :banan: Programem partition magic na innym kompie podpialem dysk i zlikwidowalem wszystkie partycje....potem format....i zalozylm nowe partycje....no i poszlo :D ....widocznie jakos sie musialo namieszac w dysku skoro nie chcial odpalic..aaa..no i cd-rom byl lekko niesprawny:P
I and my rifle....
Awatar użytkownika
|OuTLawS|OkoN|
~user

Dołączenie: 05 Sty 2009, 00:11

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości