Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
neostrada, kasperski, ściąganie w tle • programosy.pl

• Ogłoszenie:

neostrada, kasperski, ściąganie w tle

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Neostrada, kasperski, ściąganie w tle

Postprzez agamemnons 23 Lis 2006, 01:08

reklama
Mam bardzo nietypowy problem
Przekopałem mnóstwo forów i nic na ten temat nie znalazłem:
Mam zainstalowanego antyvirus Kaspersky 6.0, Neostrade 256 i router pentagram cerberus, netmeter, SygatePersonalFirewall.
System XP Sp1 [z obrazu partycji].
Zauważyłem niestety dopiero teraz co zaczęło dziać się po przeinstalowaniu kasperskiego na wersję 6.0 iż w tle ściąga on dane z internetu. Program netmeter wyswietla iz non stop z prędkościa 10kb/s są pobierane jakies dane, również SygatePersonalFirewall pokazuje dane przychodzące i niektóre blokuje. Sprawdzałem log traffic w SPF i pokazywał że Kaspersky (chyba) "skanuje" porty (1000-4000) nie znam sie do konca na skanowaniu portów wiec pisze co moze byc wam przydatne do zdiagnozowania przyczyny.
Sprawdzałem logi programem HijackThis które wrzucałem później na stronke która je przegląda (interpretuje) i pokazało ze log jest czysty (na logach tez nie znam sie do konca)
Całkowite wyłączenie Kasperskiego rozwiązuje problem dopiero, i nie chcem innego antywira.

[ Dodano: Dzisiaj o 15:09 ]
A wiec to jest naprawde nietypowy problem skoro nikt jeszcze nieodpowidział
agamemnons
~user

Dołączenie: 22 Lis 2006, 20:04

Postprzez Hellfire 25 Lis 2006, 18:53

agamemnons napisał(a):Kaspersky (chyba) "skanuje" porty (1000-4000)

A czy w opcjach Kaspersky'iego nie ma takiej opcji wlasnie? Bo jesli jest to rozwiazaniem moze byc jej wyłaczenie :)

agamemnons napisał(a):Sprawdzałem logi programem HijackThis które wrzucałem później na stronke która je przegląda (interpretuje) i pokazało ze log jest czysty (na logach tez nie znam sie do konca)

Wrzuc moze loga na forum - dla pewnosci.
<rotfl>
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości