- Kod: Zaznacz wszystko
wystarczy odrobina znajomości regulaminu naszego molocha telekomunikacyjno internetowego czyli jak nietrudno zgadnąć TPSA.
W mistrzowskiej promocji każdy kto założy neo do końca grudnia i podpisze umowe na 24 miesiące otrzymuje 6 miesiecy neo za 1 zł miesiecznie i kamerke internetową lub myszke optyczną do wyboru a po 6 miesiącach musi płacic 206 zł miesiecznie za tą neostrade.
co jednak jeśli po 5 miesiącach i 29 dniach stwierdzę że jednak nie bedzie mie stać na takie drogie łącze? - otóż pójde do punktu klienta i dowiem się że jedyne co moge zrobic to zerwać umowe a co za tym idzie zapłacić karę za jej zerwanie.
Niezależnie od przepustowości łącza kara za zerwanie z usługi neostrada wynosi 40zł za każdy PEŁNY wykorzystany miesiąc i do tego dochodzi 120.78zł kary za podłaczenie neo gdyż zamawijąc neo płacimy obecnie 1,22zł z vat w promocji a rzeczywisty koszt podłączenia wynosi 122zł z vat.
nietrudno obliczyć że kara wynosi ok. 321zł a do tej pory zapłaciliśmy ok. 7zł za korzystanie z neo co po podzieleniu na prawie 6 m-cy daje nam około 55zł miesięcznie i oczywiście kare trzeba zapłacić a po zapłaceniu szybko instalujemy nastepną neostrade w następnej promocji i wszystko zgodnie z regulaminem TPSA.
Moja znajoma z TPSA sama juz drugi raz w tym roku podłaczyła sobie ładne łacze z neo i jest zadowolona z cen TPSA a kilku moich znajomych w ciągu ostatniego tygodnia równiez podłączyło sobie neo 6 mega w ostatnim tygodniu ja nową neo bede miał od przyszłego piątku .
nadmienie jeszcze raz że TPSA nie robi żadnych problemów po zerwaniu umowy i zapłaceniu kary z założeniem nowej neo gdyż wszystko odbywa sie zgodnie z regulaminem.
niestety coraz wiecej ludzi zakłada w ten sposób łącze i wkrótce może sie okazac że TPSA znajdzie łatkę na tę ich dziure i wielkie predkości beda miały niestetywielki ceny.
Puki co zaczecam do telefonu na 9393 (bezpłatny) to sami bedziecie się mogli przekonać że to prawda.
pozdrawiam i mam nadzieje że ta informacją pomoge co niektórym uzytkownikom.
I co wy na to ?