Trochę głupie te pytania.
Ale postaram się odpowiedzieć:
JolZiomo napisał(a):1.Kiedy należy wstawić "twardy enter"?
Wtedy, kiedy chcesz "skończyć" np. rozdział. Inaczej: zamyka zawartość strony nawet wtedy, gdy tekst nie wypełnił całej jej długości wyznaczonej przez jej parametry. Pierwszy znak znajdujący się za znakiem końca strony znajduje się na następnej stronie.
JolZiomo napisał(a):2.Kiedy należy wstawić "twardą spację"?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twarda_spacja
JolZiomo napisał(a):3.W jakich częściach tekstu dozwolone jest formatowanie klawiszem TAB?
Akapity w tekście, wyróżniające jakiś opis, bądź zaczęcie innego toku myślowego w tekście.
JolZiomo napisał(a):4.Jaki powinien byc rozmiar czcionki w nagłówkach a jaki w zwykłym tekście??
Nagłówki - czcionka mniejsza niż tekst. Przeważnie w nagłówku jest czcionka nr 8, a w tekście nr 12 (oczywiście wszystko wg upodobań).
JolZiomo napisał(a):5.Jak zrobić tabelkę tzn(mam imiona i nazwiska osób i chcę zrobić tabelkę z 3 kolumnami w pierwszej cyfry tzn ponumerowane imiona i nazwiska w drugiej imiona i nazwiska , a w trzeciej jakieś tam wartośći)
Menu tabela -> wstaw tabele (coś w tym stylu) i odpali Ci się "kreator tabeli". Nastepnie wybierasz ilość wierszy, ilość kolumn i klikasz wstaw czy jakoś tak.
Po "narysowaniu" przez Worda tabeli możesz dowolnie ją modyfikować, tzn. wstawiać LP (liczby porządkowe, czyli te numerki) i w drugiej kolumnie imię i nazwisko, w trzeciej kolumnie coś innego.
PS. Skąd się wziął ten nauczyciel i skąd ma takie pytania?
Sam pisałem pracę dyplomową i muszę powiedzieć, że każdy ma inne "upodobania". Sam pisałem pracę w czcionce bezszeryfowej Arial z nagłówkami, przypisami itp.