Witam. Mam problem, ponieważ od czasu do czasu opóźnia mi internet z nie wiadomo jakiego powodu. Przeskanowałem komputer MalwareBytes Anti-Malware, usunełem co znalazło ale nadal mi muli Wydaje mi się że ktoś podpina mi się do routera. Mieszkam w bloku więc dużo osób może to zrobić, a hasła na router nie mam bo nie wiem jak ustawić. Wiec proszę was o pomoc jak założyć hasło na router.
Najprostszy sposób żeby "zobaczyć czy ktoś się podpina to w momencie kiedy Twój komputer jest wyłączony, przyjrzeć się kontrolkom na routerze. Zawsze to jakieś rozwiązanie .
n3utralik, przedewszystkim ustawić mocne hasło na Wi-Fi żeby nikt się nie podpiął - najlepiej litery, znaki, cyfry. Literki oczywiście duże i małe - najlepiej losowo Do tego ustawić hasło dostępu do PA równie mocne i włączyć firewall jeśli jest możliwe w PA routera.
tu masz instrukcję do routera - najlepiej wydrukuj sobie ją
eMachines E730G - Core i5-430M, 2GiB RAM, ATI Mobility Radeon HD5470, WD 320GiB; Cort Z-44,DR 0.09-0.42, Peavey Backstage Mac OS X 10.7.4 Lion // Windows 7 Professional x64 // NIE POMAGAM NA PW/GG/E-MAIL "Moje Ego i Anima spotykają się i wymieniają przepisami na ciasteczka" - Maynard James Keenan