Aczkolwiek cały czas jestem za tym rozwiązaniem 

bladi1492 napisał(a):Po drugie spróbuj  
TAK 
kamyk2112 napisał(a):"Słyszałem ze laptop nie połączy mi sie z routerem i nie"udostępni" internetu na stacjonarny" -chodzi mi o to że nie podłączę laptopa do routera, tylko stacjonarny da się podłączyć (tak mówił mi znajomy).
 W ogóle to pierwszy raz coś takiego słyszę, laptopa da się podłączyć z ruterem ale laptop będzie wtedy zwykłym hostem, no chyba że zainstalujesz na laptopie system serwerowy i spróbujesz z laptopa zrobić serwer, ze internet np z Blueconnect, będzie działał jako LAN, a potem udostępni go poprzez gniazdo rj45 WAN do routera który będzie rozprowadzał sygnał aczkolwiek nie wiem czy to jest możliwe,tak samo jak i w PC , w końcu laptopa a pc się od siebie aż tak ogromnienie nie rożni tylko pozostaje pytanie czy jest taka możliwość.... równie dobrze możesz zrobić np w laptopie jak będziesz mieć internet to ustawić go jako akces pointa tzn. "ad hoc" i potem w stacjonarnym przestawić adres ip,maskę  na taka sama jaka jest w laptopie wtedy stacjonarny się połączy z laptopem, nigdy tego nie próbowałem, ale to i tak będzie działać na zasadzie 
TAKkamyk2112 napisał(a):"Słyszałem ze laptop nie połączy mi sie z routerem i nie"udostępni" internetu na stacjonarny" - jeżeli miałbym ten internet bezprzewodowy do laptopa to przekładać go do stacjonarnego i wtedy łączyć go z routerem 

Skoro miałbyś internet w laptopie i byś go przekazał do stacjonarnego , i dwie jednostki maja internet to na co potem łączyć go z routerem ?