Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

przyciszenie dźwięku • programosy.pl

• Ogłoszenie:

przyciszenie dźwięku

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Przyciszenie dźwięku

Postprzez SaTeJa 16 Gru 2006, 20:49

reklama
Witam, szukam programu którym mogłbym przyciszyć dźwięk na stałe w filmie.
Chodzi mi o przerobienie tak żeby w zapisanym pliku dźwiek był bardziej cichy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SaTeJa
~user

Dołączenie: 04 Gru 2005, 16:11
Miejscowość: [TAM GDZIE TRWA IMPREZA]
Pochwały: 24

Postprzez Barthezz 16 Gru 2006, 22:12

chociażby windows movie maker
Awatar użytkownika
Barthezz
~user

Dołączenie: 25 Lut 2006, 00:28
Pochwały: 7

Postprzez SaTeJa 17 Gru 2006, 01:22

a może coś innego ?
i od razu opis jak to zrobić ? :)
Awatar użytkownika
SaTeJa
~user

Postprzez Barthezz 17 Gru 2006, 02:25

To nie dzisiaj, jutro może się pobawię i napiszę gdzieś co i jak. Może do tego czasu ktoś Ci pomoże.
Awatar użytkownika
Barthezz
~user

Postprzez Dzi@dek 17 Gru 2006, 09:19

Dziury w całym szukasz :?: Na co Ci to. Masz przecież regulację głośności. :roll:
Image Image
Dzi@dek
^zasłużony

Dołączenie: 11 Gru 2006, 20:18
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 210

Postprzez kahoona 17 Gru 2006, 11:04

VirtualDub - zakładka Audio - po zaznaczeniu "Full processing mode" - Volume - i ścisz do żądanego poziomu.

Wada jest taka, że trzeba przekodować cały film. Ale jeśli Ci bardzo zależy na zrobieniu karaoke z teledysku...
...no to żegnam... i kropka.
kahoona
~user

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 10:19
Pochwały: 475

Postprzez SaTeJa 18 Gru 2006, 18:23

heniekzatyka napisał(a):Dziury w całym szukasz Question Na co Ci to. Masz przecież regulację głośności.

Widocznie jest mi to potrzebne, spróbuj to sobię wyobrazić.
Jak nie wyjdzie, napisz postaram się Ci to zilustrować.

kahoona mam filmik kręcony kamerką i znajdują sie na nim niepotrzebne komentarze. I chciałbym poprostu wyciszyć znacznie.
Mam problem z tym co mi podałeś. Wchodzę w zakładkę audio,zaznaczam full procesing mode suwak w volume przesuwam w lewo i dźwięk nadal pozostaje bez zmian. Czemu tak się dzieje ?
Awatar użytkownika
SaTeJa
~user

Postprzez kahoona 18 Gru 2006, 19:37

Pytanko - naciskasz znak play ze znaczkiem 1 czy 0 ? Wypróbuj ten drugi :D...

Po drugie - jeśli zależy Ci na wyciszeniu fragmentów - File /save Wave, ściszyć co trzeba (elementy) np. Nero Wave / Gold Wave.
Nagrać film bez dźwięku (audio / no audio)
A później:
- otworzyć jeszcze raz filmik (ten bez dźwięku),
- z zakładki Audio wybrać WAV Audio i nagrać z poprawionym dźwiękiem (trzeba pokazać VDuBowi plik np. "z_filmu.wav"

Po drodze kopia bezpieczeństwa filmu, rzecz jasna...
kahoona
~user

Postprzez Barthezz 18 Gru 2006, 21:17

Ja bym oddzielił dźwięk od filmu i dźwięk edytował audacity albo goldwave, potem połączyć i tyle...
Awatar użytkownika
Barthezz
~user

Postprzez kahoona 18 Gru 2006, 22:16

Barthezz - sorry, ale co ja takiego napisałem? Czy aby nie to? :D
kahoona
~user

Postprzez Barthezz 18 Gru 2006, 23:50

Sorry, tak się rozpisałeś że zgubiłem sens wypowiedzi...
Awatar użytkownika
Barthezz
~user

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości