• Ogłoszenie:

Problem z ponownym uruchamianiem komputera

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez Dragon2008 11 Gru 2009, 16:16

reklama
Cześć wszystkim ;)
Mam od jakiegoś czasu pewien problem: gdy próbuję uruchomić ponownie komputer, czy to przez opcję windowsową, czy np. po zainstalowaniu sterowników, czy nawet przy instalacji systemów operacyjnych (przed chwilą stałem się posiadaczem Windows 7 :) ), komputer wyłącza się, po czym wygasa monitor i tak już zostaje.. Muszę użyć "reseta", wtedy będzie ok. Nie mam pojęcia czym może być to spowodowane. Przeinstalowałem nawet BIOS, nie przyniosło to żadnego efektu.

Aktualnie, jak już mówiłem, mam Sevena, więc jestem po formacie partycji systemowej: nadal to samo.

Z góry dzięki za pomoc ;)

P.S.: Ktoś powiedział, że być może przegrzewa się karta graficzna.. Otworzyłem kompa, chłodzi okej. Wątpię, żeby karta się przegrzewała, bo bez względu na to, czy włączę komputer i po 5 minutach go uruchomię ponownie, czy po dwóch godzinach - zawsze jest to samo.
Skromność, bez podpisu
Dragon2008
~user

Dołączenie: 06 Kwi 2008, 11:53
Miejscowość: Grodków

Postprzez MUTOPOMPKA 11 Gru 2009, 19:04

Nie wiem jak w windows 7, ale w XP jest opcja w sekcji zasilanie odnośnie zachowania systemy gdy naciśnięty będzie przycisk wyłączenia kompa (czy przez menu start. czy przez guzik). I tam jest do wyboru: zamknij, zahibernuj, restartuj itp). Sprawdź u siebie, czy jest tak samo i ustaw, jak powinno być.
Ubuntu user (Lucid - 10.04)
Awatar użytkownika
MUTOPOMPKA
^zasłużony

Dołączenie: 17 Lis 2004, 21:38
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 787

Postprzez Dragon2008 11 Gru 2009, 21:45

Jest dobrze.. ale co to ma do rzeczy? Przecież nie uruchamiam ponownie kompa guzikiem :)
Skromność, bez podpisu
Dragon2008
~user

Dołączenie: 06 Kwi 2008, 11:53
Miejscowość: Grodków

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości