• Ogłoszenie:

Problem z nagrywaniem wokalu

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Problem z nagrywaniem wokalu

Postprzez CarlitoO 13 Lip 2012, 18:30

reklama
Daję kilka screenów, na których widać jak 'nagrywanie' wygląda obecnie...

http://www60.zippyshare.com/v/52601673/file.html

Gdzieś wyczytałem żeby w ustawieniach dźwięku zmienić kartę (w moim wypadku sound blaster) ustawienie na mixer (mackie), no właśnie i może tutaj tkwi problem, bo nie mam takiej możliwości, ale gdy włącze mikrofon i dam 20db boost słychać szum, a poza tym gdy ostatnim razem nagrywałem działał, więc może to i wejście w karcie i jakieś ustawienia komputerze, poza tym praktycznie jakakolwiek próba zmienienia czegoś w ustawieniach karty kończy się tym że głos staję się zniekształcony, metaliczny itp

Dodam tylko że ten komputer mam od około pół roku, jest nowy i poprzednio miałem 2 karty pod usb, najpierw e-mu 0204, później jakiś sound blaster i za każdym razem był ten sam problem, w końcu zdecydowałem się na tą kartę którą mam obecnie gdyż w poprzednim starym kompie miałem prawię tą samą kartę, z tą tylko różnicą że była ona na wejście PCI, nie kupiłem jej znów gdyż w nowym kompie jak się okazało nie mam takiego wejścia, a w starym nie ma wejścia tego co w nowym.

Mixer: Mackie 402 VLZ3

Mikrofon pojemnościow: Perception 120

Karta muzyczna: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio / wejście PCI Express

System: Widnows Professional XP Service Pack 2
CarlitoO
~user

Dołączenie: 13 Lip 2012, 18:07

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: alexhales, Resse2000, vahamo oraz 89 gości