• Ogłoszenie:

Prawdopodobny problem z monitorem - osd locked

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Prawdopodobny problem z monitorem - osd locked

Postprzez SavlerPL 10 Lis 2012, 01:59

reklama
Ok, nie będę nawijał w bawełnę, od jakiegoś czasu nie mogę wejść w opcje monitora bo wyskakuje ,, OSD locked " i od tego czasu od kiedy to się zablokowało, to monitor mi miga po ok. 20min bezruchu, czyli np. oglądam film i zaczyna migać mi ekran, ciężko to nawet zatrzymać, bo trzeba machać kursorem ok. 2min i wyłączyć/włączyć z 2 razy.
Jest to mega denerwujące bo nie mogę oglądać spokojnie filmów przez to miganie... Wiecie może jak odblokować to i naprawić? Mój monitor to : AOC F22s+ http://pclab.pl/art41137-12.html
( daję link jak by ktoś chciał bardziej rozbudowane parametry )

Ps. To na pewno nie od k. graficznej ( MSI GeForce GTX 560 1GB GDDR5 256bit ) bo szukałem w przeróżnych opcjach i nic nie znalazłem z owym błędem...
SavlerPL
~user

Dołączenie: 10 Lis 2012, 01:47

Prawdopodobny problem w monitorem - osd locked

Postprzez Sh@m@N 10 Lis 2012, 03:30

Przy wyłączonym monitorze - naciśnij i przytrzymaj "lewy przycisk" (kontrast) i trzymając go włącz monitor (power). Tak samo się włącza, jak i wyłącza.
Sh@m@N
~user

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 16:52
Pochwały: 101

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości