Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 połączenie lokalne • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Helium • K7 AntiVirus Premium • Helium Converter • Plex Media Server • Mozilla Thunderbird • Syncplay • PanoramaStudio • UVK - Ultra Virus Killer • Google Chrome
Witam mam dwa kompy i chce miec neta na obu za posrednictwem kart sieciowych,ale na kompie gdzie podłaczony jest modem z neo, nie moge mam połączenia lokalnego (panel sterowan---połączenie sieciowe---połaczenie lokalne) Wie ktos dlaczego ??? Dodam ze na kompie 2 mam takie połaczenie lokalne.
Amistad18 - pod jednym warunkiem. Że na tym komputerze, gdzie jest podłączony modem z Neostrady jest wolna karta sieciowa, lub zintegrowana - włączona w BIOSie na dodatek.
Własnie ja mam karte sieciowa na płycie głownej a płyta to gigabyte K8NE
ale ona własnie chyba nie jest właczona bo w menadzeze urzadzen jej nie ma. Jak ja właczyc napiszcie
Wejść do BIOS - zwykle nacisnąć Delete przy starcie komputera, znaleźć coś w rodzaju "Integrated Peripherals", w tym całym zamęcie odnależć "Onboard LAN controller" oraz ewentualnie "Onboard modem", w obydwu przypadkach zmienić na "Enable", zapisać zmiany i wyjść z BIOS. Windows powinien wykryć nowe urządzenia i zainstalować do nich sterowniki. Ewentualnie możesz zrobić to sam - są na płycie CD dołączonej do płyty głównej.
adam123 napisał(a):ale ona własnie chyba nie jest właczona bo w menadzeze urzadzen jej nie ma
jak nic nie kombinowałeś w biosie to karta standartowo powinna być włączona ... jak znam życie to nie instalowałeś sterowników od karty sieciowej, z tego co pamiętam to wtedy sie automatycznie twozy połączenie sieciowe ...