Mam następujący problem:
Nie mogę odbierać poczty za pomocą outlook'a (taka sytuacja ma miejsce od 5 dni). Wysyłanie działa bez problemu. Przy odbiorze zaś mam cały czas status "trwa uwierzytelnianie" a po chwili wyskakuje bląd:
Podczas komunikowania się z serwerem nastąpiło przekroczenie limitu czasu. Konto: 'poczta.o2.pl', Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: POP3, Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC19
Nic nie zmieniałem w konfiguracji programu, firewall ani antywirus nie blokuja połączenia, więc nie mam pojęcia o co chodzi.
Mam ustawione DOKŁADNIE tak samo jak tutaj:
http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/oe6pl.html
Próbowałem chyba wszystkich opcji (min. wyłączyłem szyfrowanie, ustawiłem, aby zawsze żądał hasła itp). Dalej nic.
Raz wydarzyło się jednak coś dziwnego. Wysłałem wiadomość outlookiem. Po tym jak wysłał wiadomość ściągnął tez pocztę ze skrzynki. Tak było jednak tylko raz. Teraz nie mogę tego powtórzyć.
Logowanie przez www działa bez problemu.
Zainstalowałem Thunderbird'a i niestety to samo. Cały czas pisze "wysyłanie identyfikatora użytkownika". Chyba wszystko dobrze skonfigurowałem. Jak wspominałem outlookiem można wysyłać wiadomości a tym programem się to nie udaje.
Ma ktoś pomysł co z tym jeszcze można zrobić?