Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

nietypowy problem z myszką • programosy.pl

• Ogłoszenie:

nietypowy problem z myszką

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Nietypowy problem z myszką

Postprzez Sylwuś 07 Sie 2007, 14:41

reklama
Chciałbym przedstawić dość nietypowy problem z myszka komputerową.Problem polega na tym ,iż myszka jest mało precyzyjna.Wygląda to tak jakoby kursor poruszał sie co parę pikseli nawet przy najmniejszym ruchu myszką.Poza tym myszka nie jest odpowiednio czuła.Jest to odczuwalne,szczególne w próbach nakierowania kursora na małe punkty pulpitu ,typu ikonka w tray'u.
Myszka jest firmy CreaTive posiada 1600cpi i podłączana jest pod USB.Jedynym czego jestem pewien jest to ,że myszka jest w 100%ok ,ponieważ sprawdzałem ją na drugim(gorszym) komputerze i wszystko śmiga.Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane wszystkie sterowniki zostały odpowiednio do niej wgrane,więc nie powinno być problemu.Problem nie tyczy się tylko tej myszki każda inna myszka podłączana pod USB nie chodzi tak jak powinna.Ludziska pomóżcie mi błagam :wow: !!!!
Sylwuś
~user

Dołączenie: 07 Sie 2007, 14:00

Postprzez krzyhooo 07 Sie 2007, 15:54

Wszystkie myszki testowałeś tylko na jednym USB :?: jeśli tak to spróbuj też na innym. Pogrzeb też coś w panelu sterowania>mysz>opcje wskaźnika (opcja "zwiększ precyzje wskaźnika" + "wybierz szybkość wskaźnika". )
Awatar użytkownika
krzyhooo

Dołączenie: 29 Kwi 2007, 17:54
Miejscowość: Z głębi serca
Pochwały: 5

Postprzez Sylwuś 07 Sie 2007, 17:08

Grzebałem w ustawieniach wskaźnika oraz sprawdzałem każdy port USB.Problem znajduje sie gdzieś indziej.
Sylwuś
~user

Postprzez krzyhooo 07 Sie 2007, 17:29

Sylwuś napisał(a):Problem znajduje sie gdzieś indziej.

Może w podkładce :?: :1:
Awatar użytkownika
krzyhooo

Postprzez Sylwuś 07 Sie 2007, 19:17

Podkładkę też przerabiałem :wow:
Sylwuś
~user

Postprzez krzyhooo 07 Sie 2007, 19:35

A na porcie PS/2 też są takie jaja :?: :1:
Awatar użytkownika
krzyhooo

Postprzez Sylwuś 09 Sie 2007, 00:19

Na PS/2 to samo :(
Sylwuś
~user

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości