• Ogłoszenie:

Laptop nie odpala

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Laptop nie odpala

Postprzez kocimietka1 29 Lip 2009, 18:52

reklama
witam.mam taki problem ze po wlaczeniu laptopa nic nie startuje.jest niezywy.zadnej reakcji.ale jak wkladam cd plyte to czyta ja a obrazu dalej nie ma.wczorajo jeszcze chodzil dobrze mialem trojana nie wiem czy to moze dlatego?prosze o pomoc .pozdro...
kocimietka1
~user

Dołączenie: 22 Mar 2009, 11:24

Laptop nie odpala

Postprzez gulek 29 Lip 2009, 19:12

Przeczytaj swoj post i gdybyś nie znał swojej sytuacji to powiedz czy coś byś wywnioskował ze swojego bełkotu?
Po pierwsze co to za laptop, po drugie zasilacz sprawny? Po trzecie skoro nic ci nie "startuje" to jakim cudem czyta płytę? Jeżeli czyta to coś musialo "wystartować". lapek wydawał jakieś dźwięki z siebie podczas uruchamiania?
Awatar użytkownika
gulek
~user

Dołączenie: 16 Lis 2006, 01:00
Miejscowość: Świebodzin
Pochwały: 26

Re: laptop nie odpala

Postprzez kocimietka1 29 Lip 2009, 23:32

Wiec chodzi o to ze laptop jest firmy toshiba tyle wiem.zasilacz dziala.po wlaczeniu nadal jest czarny ekran a plyte jak wsadze obojetnie jaka to widac ze czyta.dzwiekow nie wydaje zadnych.
kocimietka1
~user

Dołączenie: 22 Mar 2009, 11:24

Laptop nie odpala

Postprzez Wojtasgls 29 Lip 2009, 23:48

Czyta w sensie że się porusza ale na ekranie nic?
Jaka lampka się świeci na ekranie? znaczy gdzieś tam od powera
Na obudowie masz nazwę toshiba i gdzieś obok powinieneś mieć symbol lub od spodu na etykiecie
Image
NIE POMAGAM NA PW!!!
Awatar użytkownika
Wojtasgls
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 02 Gru 2005, 00:14
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Pochwały: 229

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości