Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
kabel sieciowy odłaczony • programosy.pl

• Ogłoszenie:

kabel sieciowy odłaczony

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Kabel sieciowy odłaczony

Postprzez maisa 05 Mar 2008, 16:59

reklama
Witam problem polega na tym iż jak włanczam komputer pojawia mi sie napis że Kabel sieciowy odłaczony po restarcie komutera jest ok pozniej jak chce go np ponownie uruchomic to znów ten problem i w sumie jest wszystko ok co drugie uruchomienie komutera zawsze musze go ponownie dwa razy uruchamiac aby działał internet moja karta to realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
maisa
~user

Dołączenie: 15 Sty 2006, 01:46
Miejscowość: Kraków
Pochwały: 1

Postprzez t0d 05 Mar 2008, 21:25

primo - pisze się włączam
secundo - próbowałeś po starcie systemu i pojawieniu się komunikatu wyłączyć i włączyć samą kartę sieciową? klikasz przy zegarze prawym klawiszem myszki na ikonie z czerwonym znakiem X - tutaj zaznaczone zielonym owalem:
Image
wybierasz otwórz połącznenia sieciowe - znajdujesz kartę - prawym klawiszem na jej ikonie - wyłącz - prawym klaiwszem na jej ikonie - włącz

możliwe że karta jest zepsuta (ja tak miałem - również z realtekiem, ten sam chipset)
rzekłem
Awatar użytkownika
t0d
~user

Dołączenie: 01 Lut 2006, 22:25
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 132

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości