• Ogłoszenie:

Gwałtowne spowolnienie internetu

Bezpieczeństwo systemów, usuwanie wirusów, dobieranie programów antywirusowych. Obowiązkowe logi w tym dziale: trzy z FRST + Gmer.

Postprzez doter 17 Paź 2010, 21:56

reklama
Jak powyżej internet strasznie spowolniał od wczoraj niestety nie wiem dlaczego gdyż komputer używa kilka kilku współużytkowników domu ...
Filmiki z youtube'a się przecinają (każde na najniższej jakości)
logi:
http://wklej.org/hash/f8816f64679/

Skana z D.D.S nie dam bo program uznaje że nie jest na ten system os (chyba dlatego że mam zmodyfikowany xp (Windows MX 8.1 )...)

Image
Image

w odpowiedzi dam jeszcze logi z OTL
Image
Shojiki mo baka no uchi - Być zbyt uczciwym to głupota
Awatar użytkownika
doter
~user

Dołączenie: 01 Sty 2006, 23:15
Miejscowość: Opolskie / Nysa
Pochwały: 12

Postprzez NieWiem 19 Paź 2010, 08:55

Usuń tą wersję ComboFixa co masz na dysku.

Zamknij wszystko nad czym aktualnie pracujesz, także wyłącz swój program antywirusowy, zaporę, programy antyspyware. To ważne. Jak to zrobić, opisane tutaj.

Pamiętaj także o wyinstalowaniu wirtualnych napędów i usunięciu ich sterownika: klik

Pobierz ComboFixa od sUBs'a:
stąd lub stąd

ZANIM UŻYJESZ - Przeczytaj dokładnie jego instrukcję:
http://www.bleepingcomputer.com/combofix/pl/instrukcja-uzycia-combofix

Zalecam instalowanie Konsoli Odzyskiwania (XP, 2000), lub zaopatrzenie się w płytę WinRE (Vista, Se7en). Mimo wszystko ComboFix nie jest doskonały.

Przeklej na forum wyniki pracy narzędzia. Będą automatycznie otwarte w notatniku, znajdziesz je także w pliku C:\ComboFix.txt

Pobierz MBRCheck z jednego z linków:
stąd lub stąd lub stąd

Uruchom (Vista/7 -> uruchom jako administrator). Narzędzie na pulpicie utworzy raport z aktualną datą i godziną - przeklej jego zawartość.
1. Pomocy udzielam wyłącznie na licencji beerware!
2. Jeśli nie odpowiadam od razu w temacie, to znaczy że mam życie poza internetem. Uszanuj mój dobrowolnie poświęcony czas i nie oczekuj wszystkiego natychmiast. Jeśli nie odpowiadam przez 48 godzin, przyślij PW.

STOP ++> trollom, dzieciom neostrady, emo, Forestom, kotożercom i nienawiści [ nie dotyczy wymienionych wcześniej ]
Image
Awatar użytkownika
NieWiem
~user

Dołączenie: 19 Cze 2009, 17:01
Miejscowość: Okolice Okolic
Pochwały: 171

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości