Jakis czas temu odinstalowałem C&C Generals, jednak w dodaj/usuń programy w panelu sterowania pozostała ciągle pozycja Generals. Nie zwracałem na to większej uwagi, aż do dzisiaj, gdy zapragnąłem znowu zainstalować tę grę. Zaraz po włączeniu setupa, w trakcie konfigurowania instalacji pojawia się komunikat: "Inna wersja tego produktu jest już zainstalowana na tym komputerze. Nie można kontynuować instalowania tej wersji. Aby skonfigurować lub usunąć istniejącą wersję tego produktu, użyj aplikacji Dodaj/Usuń Programy z Panelu sterowania. D:\Command & Conquer Generals.msi". Na dysku nie ma żadnych plików gry, czyściłem rejestr Registry Mechanic i CCleanerem, wreszcie przejrzałem rejestr ręcznie, szukając hasła "conquer" i znalazłem tylko wpisy, z których wywnioskowałem, że są to pozycje z Dodaj/usuń programy. Usunąłem więc te wpisy, uruchomiłem komputer ponownie, ale nie pomogło. Nadal pojawia się ten sam błąd. Czy ktoś mógłby mi poradzić, co zrobić?
Na marginesie, skoro założyłem już temat, mam też pytanie związane z Zero Hour. Na moim sprzęcie (AthlonXP 1700+, GeForce 6600GT, 768 MB RAM, WinXp) podstawka chodzi płynnie na high, tymczasem Zero Hour skacze na każdych ustawieniach, nawet minimalnych, co jest o tyle dziwne, że na starym systemie (Win98), karcie GF 4 MX 440 i z 256 ram na detalach takich pomiędzy małymi a medium chodziło zadowalająco. Co jest tego przyczyną?