• Ogłoszenie:

Brak widoku miniatur avi w windows xp

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Postprzez Libros 20 Kwi 2012, 19:22

reklama
Siemanko, sprawa wygląda nst. na początku system nie wyświetlał mi miniatur video(WMV, AVI FLV itp.) w stacji dysków DVD ,Mój komputer. Sprawdziłem i okazało się, że to program FormatFactory bruździ w tych ikonach. Wyłączyłem więc wewnętrzne kodeki tego programu i większość miniatur wróciła. Zauważyłem jednak, że nadal nie ma miniatur AVI.Same pliki działają chodzi tylko o ikony miniatur. Instalowałem ostatnio takie programy jak VirtualDub, AVI ReComp(z dodatkami) i przerobiłem nimi parę plików. Przed instalacją ww. programów wszystko było ok. Nie za bardzo wiem co robić czy usunąć tymczasowe pliki ikon, czy na nowo przekonwertować pliki a może jeszcze coś innego. Proszę poradźcie coś. :oops:
Libros
~user

Dołączenie: 20 Kwi 2012, 18:37

Postprzez bladi1492 20 Kwi 2012, 23:52

A spróbuj się pobawić z ikonkami w :
Panel Sterowania -> Opcje folderów -> Typy plików/folderów(nie pamiętam dokładnie bo siedzę na seven):
znajdź rozszerzenia które cie interesują i pozmieniaj ikonki, programy otwierające te pliki ręcznie.
"Nie rozmawiaj z idiotą bo najpierw zniżysz się do jego poziomu a potem on pobije Cię doświadczeniem..."
Awatar użytkownika
bladi1492
~user

Dołączenie: 12 Cze 2007, 11:00
Miejscowość: Cybinka-Słubice
Pochwały: 51

Postprzez Libros 21 Kwi 2012, 15:54

No więc sprawdziłem to i myślę, że to nie chodzi tu o zmianę ikon bo nie ma znaczenia jakim odtwarzaczem je otwieram skoro nie ma oryginalnego widoku miniatur. Może posłużę się zrzutem ekranu: http://img441.imageshack.us/img441/2663/dvd5.jpg Jak widać niektóre miniatury (te AVI ale również FLV) nie
wyświetlają się. Czy problem tkwi w jakichś kodekach( kodery ,dekodery), ponieważ używałem wcześniej wymienionych programów, czy też należy zmienić bądź usunąć pliki i ponownie je pobrać już innym programem. Jeszcze niedawno prob-
lemu w ogóle nie było, a więc myślę że coś tylko nie wiem co blokuje te miniatury. Chodzi tylko o sam obrazek miniatur w menu widok, a nie o ikony całych plików. I jeszcze jedno, czy zmiana ustawień lub odinstal tych konwerterów coś by zmieniła? sciana
Libros
~user

Postprzez misiama 22 Kwi 2012, 00:00

Zobacz to http://www.hotfix.pl/naprawa-wyswietlania-ikon-miniatur-w-windows-xp-vista-7-a259.htm
misiama
~user

Dołączenie: 17 Sty 2011, 00:22
Pochwały: 1

Postprzez Libros 22 Kwi 2012, 17:07

Czytałem ten artykuł już wcześniej, usunąłem nawet pliki thumbs.db i zrestartowałem komputer, a miniatur AVI wciąż nie ma. Co do programu Tweak UI 1.33 PL czy 2.10 to nie mam pewności czy dałby on sobie z tym radę (tu proszę o radę). BTW plików thumbs to gdzie jak gdzie, ale na stacji dysków DVD ich tam nie mogę znaleźć (wiem ,że są to pliki ukryte). Zastanawiam się, czy nie usunąć tych plików "po przejściach" z kompresem Xvida i ustawić je na nowo. Bo jeżeli problem jest głębszy i dotyczy np. zmian w rejestrze to jestem raczej zielony w tych sprawach. Jeśli macie jeszcze jakieś inne pomysły, to podajcie je proszę bardzo mi na tym zależy. :cry:
Libros
~user

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: techmartin oraz 25 gości